Aydın’da Yeşil Reçeteli İlaç Ticareti Yapan Şebekeye Darbe
Aydın’da Yeşil Reçeteli İlaç Ticareti Yapan Şebekeye Darbe
Aydın’ın Nazilli ilçesinde yeşil reçeteye tabi ilaçları usulsüz şekilde sattıkları iddia edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bir doktor ve bir eczacı da bulunuyor. Şüphelilerden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yeşil reçeteye tabi ilaçların usulsüz şekilde satıldığına dair ihbarlar üzerine çalışma başlattı. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, Nazilli Devlet Hastanesi’nde görevli Op. Dr. R.Ü.G.'nin, yeşil reçeteli ilaçları usulsüz şekilde yazdığı ve bu ilaçları bir eczacı ile birlikte piyasaya sürdüğü belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin bu ilaçları satın alan kişilerden de komisyon aldıkları tespit edildi.

Operasyon için düğmeye basan ekipler, 5 Ocak 2024 tarihinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Baskınlarda, doktor R.Ü.G. ile eczacı İ.K., B.T., M.G., Ş.K., V.G., H.C., C.D., D.U. ve G.Ö. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 452 kutu yeşil reçeteli ilaç, 18 adet farklı kişilere ait reçete, bir adet tabanca ve 7 adet Osmanlı sikkesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyede hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden doktor R.Ü.G. ile İ.K., B.T., M.G., Ş.K., V.G., H.C., C.D. ve D.U. tutuklanarak Nazilli T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, eczacı kalfaları G.Ö. ve C.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!