Merkez Bankası’nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu
Merkez Bankası’nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına Fatih Karahan atandı. Kararname, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 2 Şubat 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karahan, 2018 yılında TCMB Başkan Yardımcılığına getirilmişti. Karahan, bu görevi sırasında para politikası, finansal istikrar, araştırma ve istatistik alanlarında çalışmalar yürüttü. Karahan, aynı zamanda Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği ve Türkiye Sigorta Birliği ile iş birliği içinde oldu.

Karahan, TCMB Başkanlığına atanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, "Merkez Bankası olarak, fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek için bağımsız bir şekilde kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Para politikamızı, enflasyon beklentilerini, fiyatlamaları ve enflasyonu olumlu yönde etkileyecek şekilde belirleyeceğiz. Finansal istikrarı desteklemek için de gerekli tedbirleri alacağız. Tüm paydaşlarımızla iletişim ve iş birliğini güçlendireceğiz" dedi.

Karahan'ın başkanlığında TCMB'nin para politikasında nasıl bir yol izleyeceği, piyasalar ve ekonomistler tarafından yakından takip ediliyor. Karahan'ın önceki başkanlar Naci Ağbal ve Şahap Kavcıoğlu'ndan farklı bir yaklaşım sergileyip sergilemeyeceği, faiz oranları, rezervler, döviz kuru ve enflasyon gibi konularda nasıl bir strateji uygulayacağı merak konusu.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!