Fatma Girik, vefatının ikinci yılında anıldı
Fatma Girik, vefatının ikinci yılında anıldı
Türk sinemasının usta ismi Fatma Girik, ölümünün ikinci yılında Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreniyle yad edildi. Törene, sanatçının yakınları, dostları, meslektaşları ve sevenleri katıldı.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, törende yaptığı konuşmada, Fatma Girik’in hem sinema sektörünün hem de Şişli’nin çok değerli bir ismi olduğunu belirtti. Girik’in toplumcu belediyeciliği öne çıkaran, kaprisi olmayan, insanlara eşit değer veren bir belediye başkanı olduğunu vurgulayan Keskin, “Onun bıraktığı toplumcu belediyecilik açısından çok önemli eserler var. Biz de onun bıraktığı yerden o bayrağı biraz daha yükseklere taşımaya çalışıyoruz” dedi.

Keskin, Girik’in Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncasından biri olduğunu, sert, mağrur ve haksızlıklara karşı boyun eğmeyen Anadolu kadını karakterleriyle hafızalara kazındığını söyledi. Girik’in aynı zamanda senarist, yapımcı ve sanat yönetmeni olarak da sinemaya katkı sağladığını ifade eden Keskin, “Fatma Girik anlatılmaz. Birlikte yaşadığımız çok güzel anılarımız var. Onu çok özlüyoruz ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Törene katılan sanatçıların da duygu ve düşüncelerini paylaştığı anma programında, Fatma Girik’in kariyeri boyunca 200’den fazla filmde rol aldığı belirtildi. Sanatçının yaklaşık 20 sinema filminden kesitlerle oluşturulan kolaj izlenmesiyle başlayan programda, Yeşilçam döneminden anılar anlatıldı.

Fatma Girik’in yardımcılığını yapmış olan Cemile Tan, konuşması esnasında gözyaşlarına hakim olamadı. Tan, Girik’in kendisine çok şey öğrettiğini, onunla çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Tan, “Fatma Girik, Türk sinemasının en büyük yıldızıydı. Onunla birlikte olmak, onunla çalışmak, onunla aynı havayı solumak çok güzeldi. Onunla geçirdiğim her anı, her dakikayı özlüyorum” dedi.

Fatma Girik’in yeğeni ve aynı zamanda manevi kızı olan Fatma Ahu Turanlı da, Girik’in yokluğuna alışamadığını, onu çok özlediğini dile getirdi. Turanlı, “Anneyi kaybetmek özlemlerin en ağırıymış meğerse. Tek söyleyebileceğim şu hayatta onunla birlikte geçirdiğim her anı, her dakikayı özlüyorum. İyi ki Fatma Girik’in büyüttüğü ve yetiştirdiği bir evlat olmuşum. Bana kazandırdıkları için her zaman ona sonsuz bir minnet borçluyum” ifadelerini kullandı.

“Bu Devrin Kadını” filminin yönetmeni Ümit Efekan ise, çocukluğundan bu yana tanıdığını belirttiği Fatma Girik’ten bahsederken, onun toplumsal filmlerin, Anadolu filmlerinin bir numaralı oyuncusu olduğunu söyledi. Efekan, Girik’in kendisinden bir film çekmesini istediğini, ona “Bu Devrin Kadını” adlı bir hikaye bulduğunu anlattığını ve Girik’in bu filme çok sevindiğini anlattı. Efekan, “Burada gördüğünüz filmler bir büyük sanatçıyı anlatıyor. Fatma Girik, Yeşilçam’ın mavi gözlü güzeliydi. Onunla çalışmak, onunla arkadaş olmak, onunla aynı dünyayı paylaşmak çok büyük bir onurdu” dedi.

Kişisel sebeplerden ötürü programda bulunmayan Ali Tutal, Zafer Algöz, Meltem Cumbul, Tuba Büyüküstün gibi isimlerin de anma töreni için gönderdiği videolar izlendi. Videolarda, sanatçılar Fatma Girik’i övgüyle andı, onunla yaşadıkları anıları paylaştı.

Konuşmaların ardından Fatma Girik’in Tarık Akan ile birlikte rol aldığı Memduh Ün tarafından yönetilen Kaçak filmi gösterildi. Film, sanatçının hayranları tarafından ilgiyle izlendi.

Fatma Girik, 24 Ocak 2022’de COVID-19’a bağlı organ yetmezliği nedeniyle İstanbul’da 78 yaşında hayatını kaybetmişti. Naaşı, vasiyeti üzerine Muğla’nın Bodrum ilçesinde Memduh Ün’ün yanına defnedilmişti.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!