Elon Musk’ın Beyin Çipi Projesi İnsanlar Üzerinde Test Ediliyor
Elon Musk’ın Beyin Çipi Projesi İnsanlar Üzerinde Test Ediliyor
ABD’li girişimci Elon Musk’ın kurduğu nöroteknoloji şirketi Neuralink, beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, ilk kez bir insana beyin çipinin yerleştirildiğini ve başarılı sonuçlar alındığını duyurdu.

Neuralink’in amacı, beyne implant edilen mikroçipler sayesinde insanların sadece düşünerek cihazları kontrol edebilmelerini sağlamak. Böylece felç, körlük, Alzheimer, Parkinson gibi nörolojik hastalıkları olan veya uzuvlarını kaybetmiş kişilerin hayat kalitesini artırmak mümkün olacak.

MUSK X SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Şirketin kurucusu Elon Musk, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ilk Neuralink ürününün adının “Telepati” olduğunu belirtti. Telepati, beyindeki elektriksel sinyalleri okuyarak bunları kablosuz olarak bilgisayar veya akıllı telefon gibi cihazlara aktaran bir beyin çipi. Musk, ilk kullanıcıların uzuvlarını kullanma kabiliyetini kaybetmiş kişiler olacağını ve onların sadece düşünerek iletişim kurabileceklerini söyledi. “Stephen Hawking’in hızlı bir katip veya müzayedeciden daha hızlı iletişim kurabildiğini hayal edin. Hedef bu.” dedi.

Neuralink, Mayıs 2023’te ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) beyin çipi projesinin insanlar üzerinde denenmesine başlanması için onay almıştı. Daha önce maymunlar üzerinde test edilen çiplerin, beyindeki sinyalleri başarıyla yorumlayarak cihazlara aktardığı kaydedilmişti. Şirket, 2023 yılında ilk insan deneklerle çalışmaya başladığını ve ilk sonuçların umut verici olduğunu açıkladı.

Neuralink, 2016 yılında Elon Musk ve bir grup mühendis tarafından kuruldu. Şirket, bilim kurgu eserlerinde sıkça karşılaşılan “nöral dantel” kavramını gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor. Nöral dantel, beyin korteksinin üzerine yerleştirilen dijital bir katman olarak tanımlanıyor. Bu katman sayesinde insanların zihinsel yeteneklerini artırmak ve transhümanizm olarak adlandırılan insanüstü bir varlık olmak mümkün olabilir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!