112 Acil Çağrı Merkezi'ni meşgul eden ilginç çağrılar
112 Acil Çağrı Merkezi'ni meşgul eden ilginç çağrılar
Bayburt 112 Acil Çağrı Merkezi'ni, alkollü vatandaştan tutun da, yemek siparişi vermek isteyene, Filistin için kan bağışında bulunmak isteyene, sakatlanan futbolcunun sağlık durumunu sorana kadar, birbirinden ilginç çağrılar geliyor. Bu çağrılar, merkezin gereksiz yere meşgul olmasına neden oluyor ve acil vakalara müdahaleyi geciktiriyor.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Burhan Yıldızoğlu, 2023 yılında gelen çağrıların yüzde 67'sinin asılsız ve bilgi amaçlı olduğunu söyledi. Bu çağrıların arasında, "Mezarlıktan arayan bir vatandaş, etrafında ölülerin fazla olduğunu söyledi. Duruma müdahale etmek isteyen personellerimiz şahsın alkollü olduğunu anladıktan sonra gerekli uyarılarda bulunup çağrıyı sonlandırdılar. Filistin için Kızılay'ın kan bağışı toplayıp toplamadığı soruldu. Bu çağrılar hatlarımızı gereksiz yere meşgul ediyor, vatandaşların acil vakalarına yardımcı olmamızı engelliyor" dedi.

Süper Lig maçlarının tarihini soran da oldu

Ara verilen Süper Lig maçlarının ne zaman başlayacağını merak eden bir başka duyarsız vatandaş 112'yi arayarak lig maçlarının tarihini sordu. Sakatlanan futbolcunun sağlık durumunu öğrenmek isteyen vatandaş ise hatları meşgul ederek merakını gidermeye çalıştı, çağrı merkezi personellerini oyaladı. Rusya-Ukrayna savaşına katılmak isteyen vatandaşın 112'yi arayarak Genelkurmay Başkanıyla görüşmek istediğini söyleyen Yıldızoğlu, "Bu çağrılar Kabahatler Kanununa göre değerlendirilmekte, asılsız ve kasıt amacı güden çağrılarda işlem yapılmaktadır. Tekrarı halinde savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu buradan hatırlatmak istiyorum" dedi.

112 acil çağrı hattı, acil durumlarda hayat kurtarmak için tasarlanmış bir sistemdir. Bu hattı gereksiz yere meşgul etmek, acil yardıma ihtiyacı olan kişilerin mağdur olmasına neden olabilir. Bu nedenle, 112 acil çağrı hattını sadece acil durumlarda kullanmaya özen gösterelim.

112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin önüne geçmek için aşağıdaki önlemler alınabilir:

  • 112 acil çağrı hattını, sadece acil durumlarda kullanalım.
  • Acil durumlarda 112'yi aramadan önce, sorunun acil olup olmadığını değerlendirelim.
  • 112'yi arayarak bilgi almak yerine, ilgili kurumlardan bilgi alalım.
  • 112 acil çağrı hattını meşgul eden kişiler hakkında şikayette bulunalım.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!