Fas'ta 7 Büyüklüğünde Deprem Felaketi: Can Kaybı Artıyor, Son Gelişmeler
Fas'ta 7 Büyüklüğünde Deprem Felaketi: Can Kaybı Artıyor, Son Gelişmeler
Fas'ta 7 Büyüklüğünde Deprem meydana geldi şiddeti ve etkisi oldukça yüksekti çok sayıda ölü ve yaralılar var.

Fas'ta 7 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi, ve maalesef can kaybı giderek artıyor. İşte detaylar:

Fas'ta yaşanan 7 büyüklüğündeki deprem, başkent Rabat'ın yanı sıra Kazablanka, Meknes ve Fes gibi şehirlerde hissedildi. Fas İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan son bilgilere göre, deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1037'ye yükseldi ve yaralı sayısı 1200'ün üzerine çıktı.

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, depremin ülkenin kuzeyindeki Marakeş'in El-Huz bölgesinde, 8 kilometre derinlikte meydana geldiğini açıkladı.

Özellikle Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua gibi şehirlerde ölümler yaşandı. Fas İçişleri Bakanlığı, Marakeş'te gerçekleşen 7 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısının 1037 olduğunu ve yaralı sayısının 1200'ü aştığını duyurdu.

Yetkililer, depremin neden olduğu zararı değerlendirmek ve yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yerel kurumlar, emniyet güçleri ve sivil savunma ekiplerinin tüm kaynaklarını seferber ettiğini vurguladı. Aynı zamanda vatandaşlardan sakin olmalarını ve paniğe kapılmamalarını istendi.

Fas Kanal 1 Televizyonu, depremin birçok şehirde ciddi hasara yol açtığını bildirdi. "El-Yevm 24" haber sitesi ise Marakeş kentinde bazı binaların çöktüğünü bildirdi.

Sosyal medya platformlarında, deprem sonrası insanların sokaklara çıkması ve binaların çöküş anlarını gösteren üzücü görüntüler paylaşıldı.

Yerel basın, depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes gibi şehirlerde hissedildiğini aktardı. İlk bilgilere göre depremin büyüklüğü 6.8 olarak bildirilse de, Almanya Sismoloji Merkezi depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fas'ta meydana gelen depremle ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak, "Dost ve kardeş Fas'ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen tüm Fas halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor gününde tüm imkânlarımızla Faslı kardeşlerimizin yanındayız." dedi.

Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı da depremde hayatını kaybedenler için Fas halkına başsağlığı dileklerini iletti ve yardım teklif etti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Fas'ın El-Huz bölgesinde meydana gelen depremde can kaybı yaşandığı, çok sayıda kişinin yaralandığı ve depremin ciddi hasara yol açtığı derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Dost ve kardeş Fas halkına ve hükümetine başsağlığı; hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, yaraların sarılması için her zaman olduğu gibi her türlü desteği sağlamaya hazırdır" denildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de duygu dolu bir mesaj geldi: "Fas’ta meydana gelen depremden dolayı kardeş Fas halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kardeş ülke Fas’ın yanındayız, acılarını paylaşıyoruz."

Bu trajik olayın etkileri devam ederken, uluslararası yardım ve dayanışma çabalarının önemli olduğunu unutmamamız gerekiyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!