Mutlaka Okumanınız İstiyorum - 4 Soruda Iğdır
Mutlaka Okumanınız İstiyorum - 4 Soruda Iğdır
Deli Sorulara Hazırmısınız

Iğdır'da rantı tercih eden insanlar günlük kazançlı çıksalarda uzun vadede kaybeden taraf oluyor.

İlimizde de hem ticari hem siyasi rantlar gazetemiz manşetlerinde kamuoyuna duyurulsada kimse kimsenin ayağına basmadan yürüyor. Yaşananlar gösteriyor ki hem ticari rantlar hem de siyasi rantlarla liyakatsiz oluşturulan yönetimler yaptıkları hataların bedelini çok ağır ödüyor.

Yıllarca ilimizdeki inşaat sektöründe yolsuzluklarını inşaat sektör alanla verenin aynı isimler olduğunu, şehrin gelişeceği bölgelerin yönetenler hep aynı insanlar.

İhaleye çıkan kurumdaki inşaat yapımı ihlalleri, dükkanlarla dairelerin, yuvarlak hesap antlaşma ve daha nicelerini yazmaya devam edeceğim. Müteahhitlerin seçilmiş olarak hem idareci hem de siyasi yönetimlerde yer aldığı süreçlerde rantı nasıl yuttukları şehrin ana arterlerinde yarım saatlik turla ortaya çıkacaktır.

Şimdi şehri yönetenlere soracağımız soruların yaşanan deprem olayından sonra ne kadar önemli olduğu da aşikardır… Cevap bekleyen 4 soru…

Soru 1 - Çevre şehircilik il müdürlüğünde inşaat mühendisi personel sayısı yeterli midir burada görev yapanlar bakanlıkta daha öncesinde hasar tespiti konusunda seminer almış mıdır...

Soru 2 - Milli eğitim il müdürlüğünün eğitim verilen okullarda il ve ilçelerde ilgili bina deprem emniyetine ilişkin bir envanter veya tespit çalışması var mıdır. Soru 3 - Kültür binası daha önce inşaat halindeyken yıkılmıştı.

Ve çok kişi yaralandığı ve öller oldu. Kültür binasıyla ilgili bina deprem emniyetine ilişkin bir envanter veya tespit çalışması var mıdır.

Soru 4 - Yeni yapılmış Iğdır devlet hastanesi binası deprem emniyetine ilişkin bir envanter veya tespit çalışması var mıdır.

Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!