Paris Protestoları Belçika'ya Sıçradı: Fransa'da Polis Şiddeti Nedeniyle Ülke Genelinde Gösteriler Devam Ediyor
Paris Protestoları Belçika'ya Sıçradı: Fransa'da Polis Şiddeti Nedeniyle Ülke Genelinde Gösteriler Devam Ediyor
Paris'in banliyölerinden Nanterre'de bir trafik polisinin 17 yaşındaki bir genci öldürmesi sonucunda patlak veren protestolar, artık sadece Fransa ile sınırlı kalmamış durumda. Protestoların Belçika'ya da sıçradığı görülüyor.

Fransa İçişleri Bakanlığı, bugüne kadar 667 kişinin gözaltına alındığını açıklarken, Belçika'da ise gözaltına alınan kişi sayısının 27 olduğu belirtiliyor. Ülkede yaşanan bu olaylar sonucunda Fransa adeta bir yangın yerine dönmüş durumdayken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Paris'te düzenlenen Elton John konserine gitmesi ülkede büyük tepkilere neden olmuştur. Öte yandan son dakika bilgilerine göre Fransa'da saat 21.00'den itibaren ülke genelindeki tüm otobüs ve tramvay seferleri durdurulmuştur.

Salı günü Paris'in banliyölerinden Nanterre'de meydana gelen olayda, trafik polisinin dur ihtarına uymayan bir genci öldürmesi büyük bir infial yaratmıştır. Polis memuru, genç gencin ailesinden özür diledi. Ancak ülke çapında protestolar büyümeye devam ederken, Fransa İçişleri Bakanlığı 667 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştur.

Fransız Le Figaro gazetesine göre, bu kişilerden 242'si Paris'te gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanların çoğunluğunun yaşları 14 ile 18 arasında olduğu belirtilmiştir. Gazete, bu bilgileri İçişleri Bakanlığı'na dayandırmıştır.

Olay sonrasında cinayetle suçlanan polis hala tutuklu bulunmaktadır. Polisin avukatı Laurent-Franck Liénard, müvekkilinin "yıkıldığını" ve "sabah insanları öldürmek için uyanan biri olmadığını" ifade etmiştir.

Nanterre'de yaşanan olayın ardından Fransa genelinde düzenlenen protesto gösterileri üçüncü gününde de devam etmektedir. Göstericiler birçok kentte polisle çatışmıştır.

Nanterre'de dün gerçekleşen barışçıl yürüyüşe, gencin annesi dahil 6 binden fazla kişi katılmış ve "Adalet istiyoruz" sloganları atılmıştır. Ancak yürüyüşten kısa bir süre sonra polis ve güvenlik güçleri arasında çatışmalar yeniden başlamıştır. Banliyöde bir bina ve çok sayıda araç yakılmış, çatışmalarda bazı polis memurları yaralanmıştır.

Paris'te bazı göstericiler gece yarısı Rivoli Caddesi'nde dükkanları yağmalamıştır. Bu olaylar Fransa genelindeki gerginliği artırmıştır.

Fransa'da güvenliği sağlamak amacıyla 40 bin polis görevlendirilmiş, Paris ve çevresinde birçok bölgede tramvay ve otobüs seferleri durdurulmuştur. Ayrıca 4 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

Fransız yetkililer, halka acil durumlar dışında itfaiyeyi aramamaları çağrısında bulunmuşlardır.

Göstericilerin Nantes kentinde bir aracı süpermarkete sokarak zarar verdiği ve marketi yağmaladığı bildirilmiştir. Montreuil kentinde ise sopalı gençlerin birçok dükkana zarar verdiği kaydedilmiştir. Le Monde gazetesi, polisin göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz kullandığını aktarmıştır.

Paris'in doğusundaki Clichy-sous-Bois'te ise belediye binası ateşe verilmiştir.

Tüm bu gelişmeler ışığında Fransa, polis şiddeti ve adalet talepleri üzerine yoğunlaşan protestolarla sarsılmaktadır. Ülke genelindeki gösteriler ve çatışmalar, kamu düzeni ve güvenliğin sağlanmasını zorlaştırmaktadır. Yetkililerin olayların kontrolden çıkmasını önlemek ve adil bir soruşturma yapmak için gerekli adımları atmaları beklenmektedir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!