İstanbul’da bıçaklanan Diyarbakırlı din adamının katili yakalandı
İstanbul’da bıçaklanan Diyarbakırlı din adamının katili yakalandı
İstanbul Fatih’te dün akşam bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakırlı din adamı Ramazan Pişkin’in katil zanlısı E.B., polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İstanbul Fatih Karagümrük Mahallesi’nde dün akşam saat 20.00 sıralarında meydana gelen olayda, Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak tanınan Ramazan Pişkin (55), kahvehanede oturduğu sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Pişkin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak Pişkin, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

EMNİYET GÖREVLİLERİ TARAFINDAN YAKALANDI

Olayın ardından kaçan saldırganın yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerindeki ve çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek saldırganın eşkalini tespit etti. Yapılan araştırmalar sonucu saldırganın E.B. (32) olduğu belirlendi. E.B., bugün öğle saatlerinde Fatih’te bir adreste düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. E.B.'nin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Öte yandan, Ramazan Pişkin’in Diyarbakır’da tanınan bir din adamı olduğu ve İstanbul’a gelmeden önce Diyarbakır’da bir dergahın başında bulunduğu öğrenildi. Pişkin’in cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Pişkin’in yakınları, saldırının nedenini bilmediklerini ve adaletin yerini bulmasını istediklerini söylediler.

ALİ YERLİKAYA TWİTTER HESABINDAN YAYINLADI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin İstanbul Fatih’te dün uğradığı bıçaklı saldırıda maalesef hayatını kaybetmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucu Ramazan Hoca’nın katil zanlısı E.B. yakalanmıştır. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Ramazan Hocaya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun.” dedi.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!