Twitter'a Alternatif Olabilecek Yeni Uygulama Bluesky Geliyor: İşte Detaylar
Twitter'a Alternatif Olabilecek Yeni Uygulama Bluesky Geliyor: İşte Detaylar
Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey tarafından geliştirilen Bluesky adlı yeni uygulama, merkezi olmayan bir yapıya sahip olması ve açık kaynaklı bir protokolü benimsemesiyle dikkat çekiyor. Twitter'a alternatif olabilecek bu uygulamanın detayları ve başarısı merakla bekleniyor.

Sosyal medya platformları arasındaki rekabet hız kesmeden devam ediyor. Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, Twitter'a alternatif olabilecek bir uygulama üzerinde çalıştığını duyurdu. Bluesky adı verilen bu uygulama, Twitter dinamiklerine sahip olan ve açık kaynaklı bir protokolü benimseyen bir yapıya sahip. Davetiye sistemiyle kayıt olan ve ücretsiz olarak sunulan Bluesky, merkezi olmayan bir yapıya sahip. Henüz beta sürümü yayınlanan uygulamanın ne zaman herkese açılacağı belli değil ancak Twitter'ın eksikliklerini giderirse, popülerliğini artırarak yükselişe geçebileceği konuşuluyor. Ancak Clubhouse örneği gösteriyor ki, başarılı bir çıkış yapan bir uygulama dahi zaman içinde unutulup yerini yeni uygulamalara bırakabiliyor. Bluesky'nin sosyal medya dünyasındaki kaderi ise henüz belirsizliğini koruyor.

Twitter'ın sahibi değiştiğinden beri birçok eleştiri yapıldı, ancak yeni uygulamalar da geliştiriliyor. Jack Dorsey, Twitter'ın kurucusu, Bluesky adlı yeni bir uygulama ile karşımıza çıktı.

Twitter kısa bir süre önce satıldı ve kurucusu Jack Dorsey, bu platformdaki bazı değişiklikleri eleştirdi. Bu nedenle Dorsey'nin Twitter'a alternatif bir uygulama desteği sağlayacağı biliniyordu ve Bluesky adlı uygulama ile bu adımını attığı duyuruldu. Bluesky, Twitter dinamiklerine benzer bir uygulama olarak tasarlandı. Hatta tasarımı bile Twitter'a benzeyen Bluesky, kullanıcılara paylaşım yapma, diğer kullanıcıları takip etme ve ana sayfada gezinme imkanı sunuyor.

TWITTIR GİBİ GÖRÜNÜYOR

App Store tarafında yayınlanan Bluesky uygulaması şu anda ücretsizdir, ancak Clubhouse gibi davetiye sistemiyle giriş yapılabilir. Bluesky, merkezi olmayan bir yapıya sahiptir ve açık kaynaklı bir protokolü benimser.

Bluesky projesinin arkasındaki ekip, süreç hakkında blog güncellemeleri yaparak paylaşımda bulunuyordu. Ancak Ekim 2022'den bu yana süreç güncellenmedi ve Bluesky hakkındaki ayrıntılar pek paylaşılmadı. Bununla birlikte, uygulamanın beta olarak yayınlanması için çalışmalar devam etti.

Yabancı basında, Bluesky uygulamasının Twitter'a alternatif olarak sunulması bekleniyor.

Bluesky uygulamasının ne zaman herkese açılacağı belli değil ancak Twitter gibi popüler bir uygulamaya karşı güçlenip güçlenemeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak Bluesky, Twitter'ın eksikliklerini giderirse yükselişe geçebilir. Daha önce benzer bir "davetiye sistemiyle" kayıt olunan ve sesli sohbetlere odaklanan Clubhouse da önemli başarılara imza atmıştı, ancak 2022 yılında adını bile duymadığımız bir uygulamaya dönüştü.

Sosyal medya platformlarındaki değişim ve dönüşümler devam ederken, Bluesky gibi yeni uygulamaların ortaya çıkması da kaçınılmaz görünüyor. Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey tarafından geliştirilen bu uygulama, merkezi olmayan bir yapıya sahip olması ve açık kaynaklı bir protokolü benimsemesiyle dikkat çekiyor. Ancak uygulamanın ne zaman herkese açılacağı ve Twitter'a alternatif olup olamayacağı henüz belirsizliğini koruyor. Sosyal medya dünyasının hızla değiştiği ve yeni uygulamaların çıkış yaptığı bu dönemde, Bluesky'nin başarısı ya da başarısızlığı zamanla ortaya çıkacaktır. Henüz beta sürümünde olan ve geliştirme süreci devam eden uygulamanın, Twitter'ın eksikliklerini giderip gideremeyeceği ve kullanıcılar tarafından ne kadar benimseneceği de merak konusu. Sosyal medya dünyasındaki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!