Emniyete ait helikopter düştü: 2 pilot şehit oldu
Emniyete ait helikopter düştü: 2 pilot şehit oldu
Gaziantep’te Nurdağı ilçesinde kırsal alanda Emniyet Müdürlüğü’ne ait bir polis helikopteri kaza kırıma uğradı. Kazada helikopterde bulunan 2 pilot hayatını kaybederken, bir teknisyen de yaralandı. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Şehit pilotların cenazeleri ve yaralı teknisyen Gaziantep Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Kaza, dün akşam saat 22.49 sıralarında meydana geldi. Hatay Havalimanı’ndan Gaziantep Havalimanı’na gitmek üzere havalanan Havacılık Daire Başkanlığı’na bağlı EM 708 kuyruk numaralı polis helikopterinden, Nurdağı ilçesi Kartal köyü yakınlarında sinyal alınamadı. Helikopterle iletişimin kesilmesinin ardından bölgeye giden köylüler, yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta helikopterin enkazını gördü. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine polis, jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri yönlendirildi.

Ekiplerin yaptığı incelemede, helikopterde görevli Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk’ün şehit olduğu, bir teknisyenin de yaralandığı tespit edildi. Şehit pilotların cenazeleri ve yaralı teknisyen, ekiplerin çalışması sonucu enkazdan çıkarılarak ambulanslarla Gaziantep Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Kaza bölgesi jandarma ekipleri tarafından güvenlik çemberine alınırken, uzman ekipler kaza ile ilgili inceleme başlattı.

KAZA HABERİNİ İÇİŞLERİ BAKANI DUYURDU

Polis helikopterinin kaza kırıma uğradığı haberi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı. Bakan Yerlikaya, yaptığı paylaşımda, “Milletimizin başı sağ olsun. Bu akşam Gaziantep Havalimanına gitmek için Hatay Havalimanından havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM 708 kuyruk numaralı helikopterimiz, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğramıştır. En son saat 22.49’da Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezinin temas ettiği helikopterimizde bulunan 2 pilotumuz şehit olmuş, teknisyenimiz yaralanmıştır. Kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Aziz Milletimize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı âli olsun. Yaralı polisimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!