Google Chrome'un Bellek Tasarrufu ve Enerji Tasarrufu Nedir? Nasıl Açılır veya Kapatılır
Google Chrome'un Bellek Tasarrufu ve Enerji Tasarrufu Nedir? Nasıl Açılır veya Kapatılır
Chrome nihayet bazı değerli bellekleri geri almayı kolaylaştırıyor!

Düzenli bir Google Chrome kullanıcısıysanız, muhtemelen dünyanın en popüler internet tarayıcısının ne kadar bellek gerektirdiğini fark etmişsinizdir. Chrome geliştirme ekibi, son yıllarda Chrome'un kapladığı alanı azaltmak için çok çalıştı, ancak yine de bellek açısından aç durumda.

Bellek kullanımını azaltmak ve göz atma deneyimini hızlandırmak için tasarlanmış iki yeni Chrome özelliği bulunurken, taşınabilir cihazlarda pil ömründe kullanışlı bir artış sağlar. Kazan-kazan, değil mi?

Peki, Chrome'un Bellek Tasarrufu ve Enerji Tasarrufu araçları nelerdir ve nasıl çalışırlar?

Chrome Bellek Tasarrufu Nedir?

Asırlık bir soru: Chrome neden bu kadar çok RAM kullanıyor?

Takılı 32 GB RAM'iniz varsa Chrome'un bellek yönetimi o kadar da sorun değil, ancak daha mütevazı bir bellek kullanıyorsanız, aşırı miktarda yer kaplayan herhangi bir şey şiddetle fark edilir. Daha düşük özelliklere sahip bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar, Chrome (ve adil olmak gerekirse, diğer modern tarayıcılar) bellek kullanımıyla uzun süredir mücadele ediyor. Ancak şimdi, Chrome'un yeni Bellek Tasarrufu aracı "sekmelerinizin sorunsuz çalışmasını sağlamak için" %40'a kadar daha az bellek kullanacak.

Bellek Tasarrufu, kullanmadığınız sekmelerden bellekte yer açarak bilgisayarınızdaki etkin web siteleri ve diğer etkinlikler için bellekte yer açar. Bu küçük bir düzeltmedir ve Chrome'un bellek kullanımını azaltmanın yollarını aradıysanız muhtemelen aynı işlevi sunan çok sayıda Chrome Uzantısından biriyle zaten karşılaşmışsınızdır.

TooManyTabs, The Great Suspender ve OneTab gibi araçlar, Chrome'un sekme-bellek yönetiminin tarayıcının belleğe aç itibarında önemli bir sorun olduğunu uzun süredir anlamış ve aktif olarak düzeltmiştir. Ancak, Chrome Uzantıları bilenler için yararlı olsa da, herkes bir tarayıcı uzantısının ne olduğunu bilmiyor veya anlamıyor. Chrome'un Bellek Tasarrufu aracı, aynı sekme yönetimi işlevini tüm tarayıcılara getirerek tüm kullanıcılar için bellek yönetimini ve göz atma deneyimini geliştirecek.

Yukarıdaki araçların çoğu gibi, belirli web sitelerini Chrome Bellek Tasarrufu'ndan hariç tutulacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Chrome Bellek Tasarrufunu Nasıl Kapatırsınız?

Chrome Bellek Tasarrufunu Nasıl Kapatırsınız?

Chrome Bellek Tasarrufu'nu açmak veya kapatmak için:

  1. Sağ üst köşede bulunan Chrome üç nokta menüsüne gidin.
  2. Ayar arama çubuğunda belleği girin.
  3. Bellek Tasarrufu, Performans sekmesi altında görünecektir. Buradan, Bellek Tasarrufunu açabilir veya kapatabilirsiniz.
  4. Buradan, Memory Saver'dan hariç tutmak için belirli web sitelerini de ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Ekle'yi seçin, ardından hariç tutmak istediğiniz web sitesi URL'sini girin.

Chrome Enerji Tasarrufu Nedir?

İlk olarak Google'ın resmi blogu The Keyword'de duyurulan Chrome Energy Saver, dizüstü bilgisayarlar gibi taşınabilir cihazlar için tasarlanmıştır (Google Chrome'un akıllı telefon sürümlerinde kullanıma sunulmamıştır ve bunun olacağına dair henüz bir gösterge yoktur).

Chrome kullanarak göz atıyorsanız ve pil ömrünüz %20'ye ulaşırsa, Chrome otomatik olarak pil tasarrufu yapmaya başlayarak arka plan animasyonlarını, görsel efektleri ve diğer enerji tüketen web sitesi özelliklerini sınırlar.

Bu davranışta küçük bir değişiklik olsa da, taşınabilir cihazlarda çalışmak için zaman harcayanlar için gerçekten kullanışlı olabilir.

Chrome Enerji Tasarrufunu Nasıl Kapatırsınız?

  1. Sağ üst köşede bulunan Chrome üç nokta menüsüne gidin.
  2. Ayar arama çubuğuna enerji tasarrufunu girin.
  3. Enerji Tasarrufu, Performans sekmesinin altında görünecektir. Buradan, Enerji Tasarrufunu açabilir veya kapatabilirsiniz.

Bellek Tasarrufu ve Enerji Tasarrufu, Chrome'a ​​Hoş Geldiniz

Chrome'un Bellek Tasarrufu ve Enerji Tasarrufu özellikleri, tarayıcıya kullanışlı bir eklentidir. Her iki özellik de Aralık 2022'nin başlarında piyasaya sürülen Chrome 108 güncellemesine dahildir. Ancak, MakeUseOf ekibinin Chrome 108'e güncellenen hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarları kullandığı hızlı bir ankete göre, özellikler tüm kullanıcılar tarafından hemen kullanılamayabilir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!