Kılıçdaroğlu MYK üyelerinin istifasını kabul etti
Kılıçdaroğlu MYK üyelerinin istifasını kabul etti
CHP'de seçim sonuçlarının ele alındığı toplantıda, MYK üyeleri istifalarını sundu ve Kılıçdaroğlu, bu istifaları kabul etti. Ayrıca, Parti Meclisi'nde 38'inci Olağan Kurultay takviminin netleşmesi de bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında önemli gelişmeler yaşandı. Toplantıda MYK üyeleri, seçim sürecinde devletin gücünün ve kaynaklarının parti aleyhine kullanıldığına dair çarpıcı bir değerlendirme sundu. İfade edilen görüşlere göre, valilerden kamu görevlilerine, medyadan maddi kaynaklara kadar her türlü gücün parti devleti haline dönüştüğü belirtildi. Bu eleştirilere, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise dikkatle kulak verdi ve kurmaylarının katkılarını ve çabalarını takdir ettiğini belirterek teşekkürlerini iletti. Toplantıda ortaya çıkan bu değerlendirmeler, CHP'nin gelecekteki adımlarını belirlemede önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında bugün bir araya geldi, önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunun ardından gerçekleştirilen ilk MYK toplantısı, yaklaşık 5 saat boyunca Parti Genel Merkezi'nde devam etti.

28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunun ardından, parti genel merkezinde yapılan yaklaşık 5 saatlik MYK toplantısında, MYK üyeleri istifalarını sundu ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kabul edildi.

İstifa eden MYK üyeleri şöyle:

Ahmet Akın, Ali Öztunç , Bülent Kuşoğlu, Bülent Tezcan, Devrim Barış Çelik, Faik Öztrak, Fethi Açıkel, Gamze Akkuş İlgezdi, Gökçe Gökçen, Gülizar Biçer Karaca, Lale Karabıyık, Muharrem Erkek, Oğuz Kaan Salıcı, Selin Sayek Böke, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Yüksel Taşkın.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu, Olağan kurultay sürecini derhal başlatma kararı alarak, il ve ilçe kongrelerinin tarihlerini hukuk işleri tarafından netleştirilmesi için belirlemeye karar verdi.

Toplantıda, Kurultay sürecinin yerel seçimlere yansımaması ve bunun önemine dair uyarıda bulunuldu.

MYK üyeleri, toplantıda "Devletin bütün gücü, vali, kamu görevlisi ve maddi kaynaklar gibi her türlü imkânı kullandılar. Medya gücünü de sonuna kadar kullanarak, vatandaşa yapılan resmi yardımları bile kendi lehlerine çevirdiler" şeklinde bir değerlendirme yaparken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarının bu değerlendirmelerini not aldı ve "Eleştirileriniz, katkılarınız ve gösterdiğiniz çabalar için teşekkür ederim" dedi.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!