Şeriat paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan avukat Feyza Altun hakkında iddianame
Şeriat paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan avukat Feyza Altun hakkında iddianame
Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen avukat Feyza Altun, “Şeriata s.kayım” ifadesini kullandığı için hakkında soruşturma başlatılmıştı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Altun hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

İddianamede, Altun’un “X” isimli sosyal medya hesabından 18 Şubat 2024 tarihinde saat 23.00 sıralarında şeriatla ilgili bir paylaşım yaptığı belirtildi. Paylaşımda, “Şeriat bir din olgusu değil politik rejimdir. Şeriata s.kayım” ifadeleri yer aldığı kaydedildi.

İddianamede, bu paylaşım üzerine Altun hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan soruşturma başlatıldığı ve Altun’un 19 Şubat 2024 tarihinde gözaltına alındığı aktarıldı.

Altun’un evinde yapılan aramada, paylaşımı yaptığı cep telefonuna el konulduğu ve telefonun incelemeye gönderildiği ifade edildi.

İddianamede, Altun’un savcılıkta verdiği ifadesine de yer verildi. Altun, paylaşımı kendisinin yaptığını kabul ettiğini ancak şeriatın din olmadığını, siyasi bir rejim olduğunu, dini bir inanca hakaret etmediğini, paylaşımının eleştirel bir yaklaşım olduğunu, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

İddianamede, Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre şeriatın, “Kuran’daki ayetlere, Hz. Muhammed’in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku” olarak tanımlandığı belirtildi.

İddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı rapora da atıf yapıldı. Raporda, Altun’un paylaşımının binlerce sosyal medya kullanıcısının dini değerlerine yönelik ağır saldırı kabulüyle yoğun tepki gördüğü, bu durumun kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturduğu, paylaşımın din bakımından farklı özelliklere sahip halkın bir kesimini diğer kesiminin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği değerlendirildi.

İddianamede, bu kapsamda, Altun’un “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçunu işlediği kanaatine varıldığı ve Altun’un 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildiği bildirildi.

İddianame, Beykoz Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme, iddianamenin kabulüne veya reddine karar verecek.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!