Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer'e 11,196 Yıl Hapis Cezası: İşte Kararın Detayları ve Savunma Anları
Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer'e 11,196 Yıl Hapis Cezası: İşte Kararın Detayları ve Savunma Anları
SON DAKİKA: Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer'e 11 Bin 196 Yıl Hapis Cezası Verildi! Özer, Musa Eroğlu'nun Şarkısından Alıntı Yaptı: "Yolun Sonu Görünüyor"

Thodex kripto para borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer'e verilen ceza sonunda belli oldu. Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Özer'e tam 11 bin 196 yıl hapis cezası verirken, davada yer alan 4 sanık ise tahliye edildi. Mahkeme sürecinde savunma yaparken, Faruk Fatih Özer, ünlü sanatçı Musa Eroğlu tarafından seslendirilen "Yolun Sonu" türküsünden bir dörtlük alıntı yaparak şunları söyledi: "Geçtim dünya üzerinden, ömür bir nefes derinden. Bak feleğin çemberinden yolun sonu görünüyor. Azrail'in gelir kendi, ne ağa der ne efendi. Sayılı günler tükendi, yolun sonu görünüyor."

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, kırmızı bültenle aranırken Arnavutluk'ta yakalanmıştı. 21 sanığın yargılandığı bu dava devam ediyor. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Faruk Fatih Özer, kardeşi Serap Özer, Cem Uzunoğlu, Onur Can Gündüz ve Mesut Can Arbaz cezaevinden getirildi. Faruk Fatih Özer'in kardeşi tutuklu sanık Güven Özer ve tutuklu sanık Ergün Acar ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Cumhuriyet savcısı, bir önceki celsede Faruk Fatih Özer hakkında "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama," "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Örgüt kurma ve yönetme" suçlarından toplamda 40 bin 562 yıl hapis cezası talep etmişti. Duruşma, saat 10.00'da başladı ve yaklaşık 11 saat sürdü. Faruk Fatih Özer savunmasını, Musa Eroğlu'nun söylediği "Yolun Sonu" türküsünden bir dörtlükle sonlandırdı.

Faruk Fatih Özer'in savunması şu şekilde oldu: "Avukatlarımın savunmalarıma katılıyorum. Burası zorbalıkla yönetilen bir ülke değildir. Biz ve ailemiz adaletsizlikle karşı karşıya kaldık. Thodex sadece bir şirketti ve iflas etti. Thodex'in bir suç örgütü olduğunu söylemek yanlış. Ben dünya çapındaki kurumları yönetecek kadar zeki bir insanım, bu şirketi 22 yaşındayken kurmuştum. Suç örgütü lideri olsaydım daha profesyonel bir şekilde hareket ederdim. Dosyada yer alan mağdurların iki yıldan fazla süredir mağdur oldukları açık. İllegal faaliyetlerin içinde yer almayı kabul etmiyorum. Arnavutluk cezaevindeyken bile mağdurlara ödeme yaptım. Bir suç örgütü lideri, böyle bir adım atmazdı. Lütfen bu açıdan düşünün. Dosyanın bu aşamaya gelmesinin nedeni, benim Türkiye ve diğer ülkelerdeki bakanlarla çekilen fotoğraflarımdır. Medyada adı geçen hiçbir bakanla ilişkim olmadı. Sayın bakanlar ve milletvekilleri iftiraya uğradılar. Kaostan fayda sağlayanlar, benim şirketimin çökmesinden yararlandılar. Şimdi gerçeklerin mahkeme heyeti tarafından görülmesini bekliyorum. Savunmamı, Musa Eroğlu'nun 'Yolun Sonu Görünüyor' türküsünden bir dörtlükle bitirmek istiyorum: 'Geçtim dünya üzerinden, ömür bir nefes derinden. Bak feleğin çemberinden yolun sonu görünüyor. Azrail'in gelir kendi, ne ağa der ne efendi. Sayılı günler tükendi, yolun sonu görünüyor.'"

Duruşmada savunma yapan Faruk Fatih Özer'in kardeşi Serap Özer ise şunları söyledi: "Benim çok fazla kanun ve hukuk bilgim yok ama dosyada kanuna aykırı çok husus olduğunu gördüm. Bir topluluğun suç örgütü olabilmesi için bir suçu işlemek amacıyla ilk günden, yani Thodex'in kurulduğu günden itibaren plan yaparak ve sürekli bir şekilde bu amaca hizmet etmemiz gerekirdi. Thodex kurulduğunda ben bu şirkette çalışmıyordum. Kariyer amaçlı olarak girdim. O dönemde iş arıyordum ve bir iş başvurusunda bulundum. İş arayan herkes gibi ben de etrafımdaki iş ilanlarına başvurdum ve kardeşimin şirketi işçi alımı yaparken başvurdum."

Diğer sanıklar da savunmalarında beraatlerini talep ettiler.

Mahkeme heyeti, yaklaşık 11 saat süren duruşmanın ardından kararını açıkladı. Tutuklu sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer'e "nitelikli dolandırıcılık," "örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olmak" ve "mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 11 bin 190 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Ayrıca bir mağdurun talebi üzerine, bu sanıklara "bilişim sistemleri kullanarak dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 6 yıl 4 ay 15 gün hapis ve 135 milyon lira adli para cezası verildi.

16 sanık hakkında ise "nitelikli dolandırıcılık" suçundan yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi. Mahkeme heyeti, bu kararın yanı sıra 4 sanığın da tahliyesine karar verdi. Diğer sanıklar ise değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırıldı.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!