Şu Anda Satılık En İyi 5 Tesla Model Y Alternatifi
Şu Anda Satılık En İyi 5 Tesla Model Y Alternatifi
Elektrikli bir SUV istiyor ama bir Model Y için parayı harcamak istemiyor musunuz? Diğer otomobil üreticilerinin sunduğu diğer alternatiflere göz atın!

Tesla Model Y, elektrikli bir SUV'un çok yönlü bir saplamasıdır, ancak bu segmentteki rekabet şiddetlidir. Model Y'nin fiyatına ve hatta daha az paraya, bazı yıldız rakiplerden harika bir elektrikli araba alabilirsiniz.

Zaman kimseyi beklemez ve Tesla bir süre elektrikli otomobil pazarına tamamen hakim olsa da, birçok dikkate değer elektrikli SUV sahneye çıkıyor. Bu elektrikli SUV'ların çoğu, saygıdeğer Tesla SUV'dan daha iyi bir değer teklifi sunuyor ve Tesla'ya parasını vermeye hazır.

Peki, bir Tesla Model Y almak istiyorsanız başka hangi elektrikli arabasını göz önünde bulundurmalısınız?

1.VW ID.4

1.VW ID.4

Volkswagen ID.4, dünyadaki en heyecan verici elektrikli SUV değil ama kesinlikle Model Y'ye harika bir alternatif. Bu, özellikle bankayı yıkmak istemiyorsanız geçerlidir.

ID.4, Tesla'nın sunduğu pek çok elektrikli arabasının iyiliğini sunuyor, ancak Model Y'nin fiyatını gülünç bir miktarda düşürüyor. Tesla'nın en küçük SUV'si 65.990 dolardan başlarken, Volkswagen ID.4 37.495 dolardan başlıyor.

Bu çok büyük bir fark ve potansiyel alıcılar için nihai karar verme faktörü olabilir. ID.4'ün çift motorlu versiyonu için daha fazla para harcamak istiyorsanız, yine de sadece 46.295 $ ödeyeceksiniz. Bu çok büyük bir fark ve büyük bir Tesla hayranı olmadığınız sürece neredeyse 20 bin dolarlık fark gerçekten haklı gösterilemez.

Çift motorlu konfigürasyondaki ID.4, 82kWh pilinden tahmini 255 mil menzile sahiptir. Bu, çoğu insanın günlük sürüşü için fazlasıyla yeterli olmalı ve ID.4 ayrıca standart olarak Electrify America aracılığıyla üç yıllık ücretsiz elektrikli arabasının şarjı ile geliyor. ID.4, VW'nin elektrikli arabası serisinin gelecekte neler sakladığının herhangi bir göstergesiyse, görünüm çok olumlu.

2.Hyundai IONIQ 5

2.Hyundai IONIQ 5

Hyundai, IONIQ 5 elektrikli SUV'si ile anında bir klasik tasarladı. Bu yoldaki en havalı elektrikli araçlardan biri ve yakınından bile geçmiyor. IONIQ 5'in tasarımı, özellikle IONIQ 5'in metal levhasında bol miktarda bulunan retro-modern dokunuşlar olmak üzere, sıkıcı Model Y'nin etrafında dönüyor.

Başlangıç ​​fiyatı 41.450$ olan bir SUV'un, yerleşik bir elektrikli araç üreticisinin 65.990$'lık lüks SUV'undan çok daha fazla ilgi çekmesi çılgınca. Menzil açısından, IONIQ 5 303 mile kadar yönetir. Bu, IONIQ 5'in menzil söz konusu olduğunda piyasadaki en iyi elektrikli araçlardan bazılarıyla başa baş gidebileceği anlamına gelir.

IONIQ 5'in içi de harika bir yer. Daha canlı iç mekanları tercih ediyorsanız, Model Y'nin sade iç mekanına kesinlikle daha iyi bir alternatif.

Hyundai, piyasadaki en çok arzu edilen elektrikli arabasından birini üretti ve Tesla alternatiflerine kıyasla fiyatın bu kadar cazip olması sadece büyük bir bonus. IONIQ 5, Hyundai'nin elektrikli araç serisinin geleceğine ve henüz gelmemiş olan ürünlere bir bakış sunuyor.

3. Audi e-Tron

3. Audi e-Tron

Audi, şu anda piyasada bulunan en iyi araç tasarımlarından bazılarına sahiptir ve e-Tron SUV'si de bir istisna değildir. e-Tron muhtemelen IONIQ 5'in hemen ardından en iyi görünen ikinci elektrikli SUV.

Tesla iç mekanları sizin için tam olarak yeterli değilse, e-Tron en yüksek kaliteli malzemelerle klasik, sıcak bir Audi iç mekanına sahiptir. e-Tron, özellikle 70.800 $'lık başlangıç ​​fiyatı düşünüldüğünde, IONIQ 5'in sahip olduğu devasa toplam değeri temsil etmiyor. Ancak Audi, şaşırtıcı yapı kalitesiyle, özellikle de yukarıda bahsedilen iç mekanla bunu telafi ediyor.

Menzil, yine de en büyük sorundur. Bu listedeki diğer seçenekler, Model Y'nin fiyatını düşürür ve menzil tahminine bir şekilde yaklaşabilir. Ancak, e-Tron, Model Y'den daha pahalı olsa da, maksimum menzil önemsiz bir 226'dır.

Dürüst olmak gerekirse, fiyat aralığı korkunç. Daha ucuz Tesla, Audi'yi tamamen utandıran 330 mil menzili yönetiyor. Audi, her yönüyle iyi bir elektrikli araç olarak bir durum oluşturuyor, ancak göze batan sorun, yetersiz menzili. Her gün çok uzaklara gitmiyorsanız, Audi yine de iyi bir seçenek olabilir.

4. Mustang Mach-E

4. Mustang Mach-E

Mach-E, Ford'un ilk elektrikli SUV'si ve ABD'li şirket harika bir iş çıkardı. Cesur stili ve mükemmel performansıyla Mach-E, çoğu kategoride parkın dışına çıkıyor.

Ford'un bu elektrikli SUV'si, çift motordan tek motorlu yapıya ve standart veya genişletilmiş pil paketlerine kadar birçok şekilde yapılandırılabilir. Seçenekler bunaltıcı görünebilir, ancak yeni bir araba yapılandırırken birçok seçeneğe sahip olmak harikadır.

Mach-E 46.895 dolardan başlıyor, ancak GT modelini seçerseniz fiyat hızla artıyor. Model Y'nin Performans varyantı olmayan sportif bir SUV arıyorsanız Mach-E ideal olabilir.

İçeride Mach-E, biraz sıkıcı olsa da modern ve şık. İç mekandaki tek unutulmaz öğe, devasa bilgi-eğlence ekranı, ancak bunun dışında iç mekan oldukça standart görünüyor Ford.

Mach-E, Ford markasının hayranıysanız veya GT söz konusu olduğunda 0-60 MPH'lik şaşırtıcı derecede hızlı koşabilen sportif bir SUV arıyorsanız güzel bir seçimdir. Model Y'nin yaklaşık aynı fiyatta olduğu ve çoğu şeyi daha iyi yaptığı düşünüldüğünde, GT için 69.895 $'lık fiyat biraz fazla görünüyor.

5. Kia EV6

5. Kia EV6

Kia EV6 çok ilginç bir tasarıma sahip, ancak evrensel olarak IONIQ 5 kadar çekici değil. Ne olursa olsun, Kia başka hiçbir araçtan ödünç almayan cesur bir estetiğe sahip bir araba üretmeyi başardı ve destekleri hak ediyorlar. EV6 ayrıca 48.500 $'lık başlangıç ​​fiyatıyla 310 mil menzil sunan büyük bir değerdir.

Bunu Tesla Model Y ile karşılaştırın ve Kia'nın iş anlamına geldiğini hemen anlayacaksınız. EV6 ve IONIQ 5, mesafe kat edebilen yetkin bir EV almak için fazla ödeme yapmanız gerekmediğini gösteren harika arabalardır.

İçeride, Kia'nın agresif dış tasarımına pek uymayan bir iç mekanı var. Model Y'ye kıyasla biraz ucuz görünüyor, ancak yine de daha ucuz.

İç mekan, EV6 paketinin yenileme gerektirebilecek tek parçasıdır. Ancak bunun dışında EV6, kek gibi satmakta sorun yaşamaması gereken son derece yetenekli bir araçtır.

Elektrikli SUV Segmenti Kızışıyor

Görünüşe göre Tesla'nın yarattığı bir segment şimdi her zamankinden daha fazla ısınıyor. Model Y, bu otomotiv nişinde açık bir şekilde büyük bir öncüdür, ancak rekabet yetişmektedir ve çoğu durumda aslında para için daha iyi değer sunmaktadır.

Model Y hala harika bir seçenek; onu satın alan hiç kimse, kaçırmış gibi hissetmeyecek. Ancak bir Tesla istemiyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz başka elektrikli SUV'lara sahip olmak harika.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!