Xbox Live ve Xbox Live Gold Nedir?
Xbox Live ve Xbox Live Gold Nedir?
Xbox Live ve Xbox Live Gold farklı özelliklere sahiptir, ancak bunlar nelerdir? İşte her iki abonelik hizmetinden de elde edeceğiniz şeyler.

Xbox'ınızı yeni kullanmaya başlıyorsanız, "Xbox Live" ve "Xbox Live Gold" terimleriyle karşılaşacaksınız. Ancak her iki terim de ne anlama geliyor ve bunları kullanmalısınız?

Xbox Live ve Xbox Live Gold arasındaki farkları ve hangisini kullanmanız gerektiğini keşfedelim.

Xbox Live Nedir?

Xbox Live Nedir?

Xbox Live, Microsoft'un sağladığı hizmetin eski adıdır. Xbox'ınızla çevrimiçi içeriğe erişmenizi sağlar. Konsolunuzla birlikte tamamen ücretsiz olarak gelir, dolayısıyla onu kullanmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Xbox Live, sağlanan hizmette herhangi bir değişiklik yapılmadan Xbox Network olarak yeniden markalandı.

Xbox Network, çevrimiçi mağazadan oyun satın alma ve indirme gibi Xbox'ın çevrimiçi hizmetlerini kullanmanızı sağlar. Ancak, arkadaşlarınızla veya yabancılarla çevrimiçi oyun oynamanıza izin vermez.

Xbox Network'ü edinmek için çok şey yapmanıza gerek yok. Sadece bir Xbox hesabı oluşturun ve Xbox'ınızı internete bağlayın ve Xbox Network'ü hiçbir ek kurulum veya ücret ödemeden kullanabilmeniz gerekir.

Xbox Live Gold - Official Trailer (EN)

Öte yandan Xbox Live Gold var. Bu, bağımsız bir ürün değildir, ancak Xbox Live için premium abonelik hizmetidir. Xbox Live Gold'a abone olduğunuzda, aylık bir ücret karşılığında hizmetten daha fazla yararlanırsınız.

Peki, Xbox Live Gold ne yapıyor? Birincisi, Xbox Live Gold kullanarak çevrimiçi çok oyunculu oyunlar oynayabilirsiniz. Bu, hem yabancılarla çevrimiçi çöpçatanlık hem de arkadaşlarla birlikte oynamayı içerir.

Sadece bu da değil, Xbox Live Gold üyeleri, Games for Gold planı kapsamında her ay ücretsiz oyunların yanı sıra Deals for Gold ile özel fırsatlar elde edecek. Bir Xbox ile yeni başladığınızda kitaplığınızı doldurmanın harika bir yoludur.

Xbox Live Gold ayda 9,99 ABD Doları olarak gelir, ancak küçük bir indirimle aylar öncesinden de satın alabilirsiniz.

Birkaç kuruş tasarruf etmek istiyorsanız, Altın almanın ücretsiz yollarının reklamını yapan bazı web siteleri bulabilirsiniz. Ne yazık ki, bunların çoğu dolandırıcıdır, bu yüzden bu fırsatlarla dikkatli olmanız gerekir.

Ancak Microsoft Rewards, ücretsiz hafta sonları ve bazen oyunlara eşlik eden ücretsiz denemeler gibi dolandırılmadan ücretsiz Xbox Live Gold almanın yasal yolları vardır. Özellikle Microsoft Rewards sistemi, hafta boyunca düzenli olarak oynamaya vaktiniz varsa oldukça iyidir. Sadece normalde oynadığınız gibi oynayarak çok şey kazanacaksınız.

Xbox Live veya Xbox Live Gold Almalısınız?

Xbox Live veya Xbox Live Gold Almalısınız?

Xbox Live ile Xbox Live Gold'u karşılaştırırken, gerçekten birini veya diğerini alma durumu söz konusu değildir. Sonuçta, tamamen ücretsiz olarak kolayca bir Xbox hesabı oluşturabilir ve Xbox Live'a katılabilirsiniz.

Bu nedenle asıl soru, "Xbox Live'ı Gold'a yükseltmeli misiniz?" Bunu cevaplamak için kendinize Altını iyi kullanıp kullanmayacağınızı sormalısınız.

Mevcut Games for Gold koleksiyonundaki oyunlar ilginizi çekiyor mu? Çevrimiçi bir oyun oynamak ister misiniz? Bunu yaparsanız, maliyeti haklı çıkarmak için yeterince oynayacağınızı düşünüyor musunuz? Yukarıdakilerden herhangi birine evet derseniz, Altın almayı düşünmelisiniz.

Ancak, oyunları indirmek ve sahip olduğu üçüncü taraf uygulamalardan bazılarını kullanmak için Xbox'ınızın çevrimiçi yeteneklerini kullanmak istiyorsanız, Altın almanıza gerek yoktur. Bunun yerine, Xbox'ı ücretsiz olarak kullanabilir ve tüm bu hizmetleri hiçbir ek ücret ödemeden alabilirsiniz.

Sadece Altın almak yerine, ayda fazladan birkaç doları yutup bunun yerine Game Pass Ultimate alabileceğinizi belirtmekte fayda var. Xbox Game Pass'i almanızın birçok nedeni vardır ve bunlardan biri, Xbox Live Gold'un tüm avantajlarıyla birlikte gelmesidir.

Xbox'ınızdan Daha Fazlasını Alın

Yeni bir Xbox'ınız varsa, Xbox Live ve Xbox Live Gold'un ne olduğu konusunda kafanız karışmış olabilir. Kısacası, Xbox Live'ın kullanımı ücretsizdir ve size temel çevrimiçi işlevsellik sağlarken, Xbox Live Gold'un çevrimiçi oyun oynamanıza izin veren ve özel bonuslarla birlikte gelen aylık bir ücreti vardır.

Xbox Game Pass hakkında bilgi edindiğinizde işler biraz daha kafa karıştırıcı hale geliyor, ancak bu da çok basit. Hemen oynamanız için geniş bir oyun kitaplığının kilidini açan aylık bir aboneliktir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!