Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve İki Kişi Hakeme Yapılan Saldırı Sonrasında Tutuklandı
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve İki Kişi Hakeme Yapılan Saldırı Sonrasında Tutuklandı
Son dakika haberine göre, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve beraberindeki iki kişi, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından hakem Halil Umut Meler'e yönelik gerçekleştirilen saldırıda bulunmaları nedeniyle tutuklandı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında alınan ifadelerin ardından, Koca ve şüpheliler Ş. Y. Ş. ile K. Ç., "kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Faruk Koca'nın ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, "Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip, yüzüne tükürmekti, bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu. Daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebiyle de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim." şeklinde savunma yaptığı belirtildi.

Tutuklanan diğer şüpheliler Ş. Y. Ş. ile K. Ç. ise ifadelerinde, "Biz arbede sırasında tekme salladık, değip değmediğini bilmiyoruz" şeklinde beyanda bulundular.

Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen 3 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şiddeti kınayarak, "Gereği yapıldı. Mahkeme kararlarını biliyorsunuz. Az önce kıymetli hakemimizi ziyaret ettim. Bütün hakem camiasını geçmiş olsun dileklerimiz ilettim. Temennin bir daha şiddet olmaması. Bir karar hoşumuza gitmediğinde başka bir şeye mi dönüşmemiz gerekiyor. Artık konu mahkemede. Mahkeme sürecinde nereye evrileceğini göreceğiz." şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" ile "kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama" suçlarından soruşturma başlatıldığını belirtti. Şüpheliler F.K, Ş.Y. Ş. ve K.Ç.'nin tutuklandığını açıklayan Bakan Tunç, görüntü analizlerinden sahaya indikleri tespit edilen diğer şüpheliler R.K, Ö.O.Ü. ve V.D. hakkında ise adli kontrol kararı talep edildiğini ifade etti. Soruşturmanın titizlikle devam ettiği vurgulandı.

FARUK KOCA KİMDİR?

Ankara'nın Bala ilçesinde 1964 yılında dünyaya gelen Faruk Koca, Türk siyaset ve spor camiasında önemli bir isim olarak biliniyor. Lise eğitimini tamamladıktan sonra aktif olarak siyasete atılan Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde XXII. ve XXIII. Dönem Ankara Milletvekili olarak görev yapmıştır.

Faruk Koca, siyasi kariyerinde gösterdiği başarıların yanı sıra, aile hayatında da köklü bir düzenin temsilcisidir. Evli ve dört çocuk babası olan Koca, ailesine verdiği değeri ve sorumluluk bilinciyle bilinir. Bu özellikleri, hem siyasi hem de kişisel yaşamında toplum nezdinde saygı görmesine katkı sağlamıştır.

Siyasi arenadaki başarılarının yanı sıra, Faruk Koca'nın spor dünyasında da etkili bir figür olduğunu söylemek mümkündür. MKE Ankaragücü Kulübü Başkanlığı görevini üstlenen Koca, kulübünün başarılarına katkıda bulunarak takımın yönetiminde önemli rol oynamaktadır.

Ankaragücü taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği 2021 yılındaki olağan genel kurulda, 1058 oydan 802'sini alarak Faruk Koca, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanlığı'na seçildi. Bu seçim, Koca'nın kulüp yönetimindeki liderliğinin ve taraftarların güvenini kazanmasının bir yansıması olarak görülmektedir.

Faruk Koca'nın liderlik vasıfları, deneyimi ve toplumla uyumlu kişiliği, Ankaragücü'nün sportif başarılarına katkıda bulunmasını ve kulübünü daha üst seviyelere taşımasını bekleyen taraftarları memnun etmektedir. Koca'nın yönetimindeki Ankaragücü, hem futbol sahasında hem de kulüp yönetiminde gösterdiği performansla dikkat çekmektedir. Faruk Koca, siyasi ve spor alanındaki etkili kariyeri ile Türkiye'nin önemli şahsiyetlerinden biri olarak bilinmeye devam ediyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!