Japonya'da 7.4'lük deprem: Tsunami alarmı verildi, artçı depremler devam ediyor
Japonya'da 7.4'lük deprem: Tsunami alarmı verildi, artçı depremler devam ediyor
Japonya'nın batısındaki İşikawa eyaletinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, başkent Tokyo'da da hissedildi.

Japonya'da 7.4'lük deprem: Tsunami alarmı verildi, artçı depremler devam ediyor

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), depremin yerel saatle 16.06'da, Noto Yarımadasında 10 kilometre derinlikte gerçekleştiğini duyurdu. Deprem, İşikawa genelinde, yakındaki Fukui ve Niigata dahil çevre eyaletler ile başkent Tokyo ve çevresinde hissedildi.

Depremin ardından bölge genelinde tsunami uyarısı yapıldı. JMA, tsunaminin boyunun 5 metreyi aşan dalgalara neden olabileceğini açıkladı. Bölge sahiline yerel saatle 17.00 öncesinde 3 ila 5 metre arası yükseklikte dalgaların ulaşabileceği tahmininde bulunuldu.

Yetkililer, kıyı bölgelerde yaşayan sakinlere yüksek bölgelere ve binaların üst katlarına sığınma çağrısı yaptı.

Depremin ardından artçı depremlerin de devam ettiği bildirildi. USGS'de yer alan verilere göre, 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından 6.2, 5.2, 5.4 ve 5.6 büyüklüğünde artçı depremler de meydana geldi. Depremlerin yerin 10 kilometre altında meydana geldiği ifade edildi.

Depremde can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Depremin nedeni

JMA, depremin Pasifik Okyanusu'ndaki Ryukyu Adaları açıklarında meydana gelen bir fay hattı boyunca gerçekleştiğini açıkladı. Depremin, Kuzey Amerika ve Asya plakalarının birbirine sürtünmesi sonucu oluştuğu tahmin ediliyor.

Depremin etkileri

Deprem, İşikawa eyaletinde ve çevresindeki bölgelerde maddi hasara neden oldu. Depremin merkez üssüne yakın bazı binalarda hasar oluştu. Deprem nedeniyle bazı elektrik kesintileri de yaşandı.

Deprem, Japonya'nın kuzeydoğusunda 2011 yılında meydana gelen ve 20 binden fazla kişinin ölümüne neden olan 9.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede meydana gelen en büyük deprem oldu.

Depremin ardından alınacak önlemler

Japonya'da, depremlerin sıklıkla meydana geldiği göz önünde bulundurularak, depreme karşı hazırlıklı olmak için çeşitli önlemler alınıyor. Bu önlemler arasında, depreme dayanıklı binalar inşa etmek, deprem uyarı sistemleri kurmak ve halkı depreme karşı bilinçlendirmek yer alıyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!