Gezilecek en iyi 10 ülke
Gezilecek en iyi 10 ülke
Yeni bir yeri keşfetmenin en güçlü yollarından biri, seyahate çıkmaktır. Özgürlük ve esneklikten stresten kurtulmaya ve özgüveni artırmaya kadar, yalnız seyahat etmenin sonsuz faydaları vardır . Ve bunu gerçekleştirmek için pek çok heyecan verici yer var.

Elbette, seyahat ederken, özellikle yalnız seyahatlerde güvende kalmak için, istediğiniz yerdeki mevcut koşulları araştırmak her zaman önemlidir. Ama neyse ki alabileceğiniz önlemler ve gerekirse tonlarca yedekleme seçeneği var.

1. Vancouver, Kanada

1. Vancouver, Kanada

Doğada vakit geçirmekten hoşlanıyorsanız, Vancouver 2020 için tek başınıza gidilecek yer listenize eklemek için harika bir yer. Kanada bir bütün olarak ziyaret etmek için çok güvenli bir ülke ve Vancouver'ın sunabileceği çok şey var. Şehrin kendisi güzel dağ manzaraları sunar ve Granville Pazarı ve Stanley Parkı gibi ziyaret edilecek pek çok eğlenceli yeri vardır. Ayrıca yılın herhangi bir zamanında dağlara kaçmak için Vancouver'dan bir günlük veya hafta sonu gezisi yapabilirsiniz

2. Santiago, Şili

2. Santiago, Şili

Santiago, Şili'yi öneririm. Güney Amerika, İspanyolca bilmeseniz bile gezginler için samimi bir destinasyondur. Metro veya Uber'e binebileceğiniz için Santiago, tek başına dolaşılması zor bir şehir değil. Yerel yemek ortamı harika ve rahattır, bu nedenle kendi başınıza bir yemek ve kokteylin tadını çıkarmak için harika bir yerdir. Örneğin De Patio restoranında şef kendi bahçesinden topladığı malzemelerle yemeklerini hazırlarken siz tezgahta oturup onunla sohbet edebilirsiniz.

Santiago, Şili'yi öneririm. Güney Amerika, İspanyolca bilmeseniz bile gezginler için samimi bir destinasyondur. Metro veya Uber'e binebileceğiniz için Santiago, tek başına dolaşılması zor bir şehir değil. Yerel yemek ortamı harika ve rahattır, bu nedenle kendi başınıza bir yemek ve kokteylin tadını çıkarmak için harika bir yerdir. Örneğin De Patio restoranında şef kendi bahçesinden topladığı malzemelerle yemeklerini hazırlarken siz tezgahta oturup onunla sohbet edebilirsiniz.

3. Malezya

3. Malezya

Güneydoğu Asya'da, Malezya'nın her yaş için yalnız seyahat için harika bir yer olduğunu düşünüyorum. İnanılmaz yağmur ormanları ve nefes kesen gölgelik yürüyüş yolları, harika bir mutfak ortamına sahip hareketli şehirler var ve Malezyalıların çoğu mükemmel İngilizce konuştuğundan, yerel halkla bağlantı kurmak diğer birçok ülkeye kıyasla çok daha kolay. Malezya, Tayland'da çokça bulduğunuz seyahat partisi sahnesine sahip değil, bu nedenle daha kültür odaklı veya olgun gezginler için Asya'da mükemmel bir seçim.

4. Slovenya

4. Slovenya

Slovenya'ya bir bilet alarak Avrupa'nın en yeşil ve en güzel ülkelerinden birine dalın! Sadece dağ duvarlarına inşa edilmiş peri masalı kaleleri değil (Predjama Kalesi'ne bakın!), Indiana Jones'un kendi maceralarını andıran yeraltı mağara trenleri de var. Başkent de şimdiye kadar gördüğüm en güzel şehir. Ulaşım bağlantıları uygundur. Ülke güvenle keşfetmek için yeterince küçük. Genç nesil arasında yüksek İngilizce seviyesinin yanı sıra güvenlik, burayı bu yıl yalnız seyahat edenler için mükemmel bir Avrupa destinasyonu haline getiriyor.

5. John's, Kanada

5. John's, Kanada

Pek çok kişinin adını duyduğu bir yer değil ama St. John's, Newfoundland oldukça muhteşem ve yalnız seyahat için harika bir seçenek. Manzara, okyanusa bakan devasa kayalıklarla nefes kesecek kadar güzel. Limana ve denize bakmak için Signal Tepesi'nin tepesine yürüyebilirsiniz. Kuzey Amerika'nın en doğu noktasında durmak için Cape Spear'a da gidebilirsiniz. Ancak St. John's'un gerçekten özel kısmı insanlardır. Karşılaşacağınız en sıcak ve arkadaş canlısı insanlardan bazılarıdır. Pek çok İrlanda pubından birinde bira içebilir ve kolayca sohbet başlatabilirsiniz. Ve bu kadar küçük bir kasaba için, şehir merkezi restoranlar, barlar ve mağazalarla dolu. Artı, martıları ve buzdağları var (Mayıs ayında bile). Burada gerçekten yanlış gidemezsin. Sen de şehirdeyken 'bağırmayı' unutma.

6. Güney Kore

6. Güney Kore

Seul, bu yıl tek başına seyahat edilebilecek harika yerler listemin başında yer alıyor. Yalnız gezginler için güvenlidir, etrafta dolaşması oldukça kolaydır ve insanlar her zaman kibar ve turistlere yardım etmeye isteklidir. Şehir, günlük lüksü başka bir düzeye taşıyan modern olanaklarla doludur. Her yerde WiFi var, şehrin her yerinde Uber kullanabilirsiniz ve müşteri hizmetleri kusursuzdur. Otel konaklamaları ve yemek için tonlarca düşük maliyetli seçenek olduğundan, bütçesi kısıtlı olan yalnız gezginler için harikadır. Seul'deki sokak yemekleri bir zorunluluktur!

7. Rotterdam, Hollanda

7. Rotterdam, Hollanda

Amsterdam'ın kalabalığından kurtulun ve Rotterdam'a gidin. Bu şehir toplu taşıma araçlarıyla kolayca gezilebilir, yürünebilir ve elbette bisiklet dostudur. Deniz taksisine binin ve şehrin modern mimarisinin manzarasının tadını çıkarın. Hollanda mutfağındaki yenilikleri görmek için Markthal ve Fenix ​​Food Factory gibi yemek salonlarına gidin.

8. Akra, Gana

8. Akra, Gana

Gana, Afrika'da yalnız seyahat etmek için en iyi ülkelerden biri. Ganalıların çok kibar oldukları bilinir ve tipik olarak yolculara yol tarifi veya benzeri konularda yardım etmeye isteklidirler. Accra'nın yakınında bir plajın yanı sıra birçok şirin butik, kafe ve restoran bulunmaktadır. Yalnız seyahat edenler, Uber'in Akra'da erişilebilir ve uygun fiyatlı olmasını takdir edebilir, bu da şehirde gezinmeyi oldukça kolaylaştırır.

9. Malta

9. Malta

Bu inanılmaz derecede çekici ve muhteşem Avrupa adası, İtalya kıyılarının hemen dışında ve büyüleyici bir yalnız seyahat macerası sunuyor! Bir araba kiralayabilir ve sadece birkaç gün içinde her iki adayı keşfedebilir ve Arnavut kaldırımlı şirin sokaklar ve büyüleyici Mavi Lagün gibi şeyleri görebilirsiniz.

10. Umman

10. Umman

Birçok insan haritada Umman'ı gösteremez, ancak 2020'de yalnız gezginler için en iyi destinasyonlardan biri! Yerel halk arkadaş canlısıdır ancak nadiren ısrarcıdır ve sokakta dikilmeden yürüyebilirsiniz. Araba kiralamak kolaydır ve yollar bozulmamış durumdadır. Umman'ı gezmenin en önemli özelliği, pırıl pırıl mavi vadiler ve yüzlerce kilometrelik kum tepelerinden deniz kayalıklarına ve 'Orta Doğu'nun Büyük Kanyonu'na kadar muhteşem doğa ve manzaradır. Yalnız seyahat etmekten bir mola vermek istiyorsanız, size bir veya iki günlüğüne etrafı gezdirmesi için yerel bir Umman rehberi tutmayı düşünün!

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!