Diyarbakır Cezaevi Müzeye Çevrilecek!
Diyarbakır Cezaevi Müzeye Çevrilecek!
AHaber mühabiri'nin haberini sizlere aynen akratıyorum...
Diyarbakır Cezaevi Müzeye Çevrilecek!

Diyarbakır'da boşaltılan cezaevinin içerisindeyiz ancak bu cezayı bir diğer cezaevleri den oldukça farklı çünkü burada büyük bir acı yaşantı gözyaşı yaşandı ve şuanda cezaevinin içerisinde işte burası ana koridor kapısı açtık.

Şuan da ana koridor bu koridorun içerisindeyiz ve yavaş yavaş ilerliyoruz ve çok sayıda kuş var hemen sağ tarafımızda da bir koridor var ve ara koridora giriyoruz ve.

Bu Cezaevi 1970 yıllarda inşa edildi ve 1980 yılında burası faaliyete geçti.

Yemek yendiği, televizyon izlediği bir yer ve hemen burası da FETÖ mahkumlarının.

Dışarıya bahçeye bakıyoruz burası da mahkumların bahçesi, buraya çıkıp hava alıyorlardı.

On iki Eylül darbesinden sonra yaşanan işkencelerle ön plana çıkan bir Cezaevi olarak hafızalara kazındı.

Acının ve işkencenin sembolü haline geldi ve o süre zarfı içerisinde burada otuz dört mahkum hayatını kaybetti, yüz'den fazla mahkum sakatlandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'a gelmişti ve Diyarbakır ziyareti sırasında burayı müze ye çevirin demişti.

İşkencelerle anılan Diyarbakır cezaevi boşalttı, artık bundan sonra müze olarak faaliyet gösterecek.

Yattıkları yer ve burada büyük acılar yaşandı gözyaşı lar yaşandı.

Burası artık bundan sonra bir müze olarak faaliyet göstermeye başlayacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Bozdağ da geçtiğimiz günlerde Cezaevi anahtarını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a teslim etti.

Yapılacak konuyla ilgili Kültür Bakanlığı çalışmalarına başladı ve burası restore edildikten sonra da müze olarak faaliyete girecek ve burada sanat, merkezlerinin kültür merkezlerine ve kütüphanelerinin, olduğu bir mekan haline gelecek, tabi burada çok insan sakatlandı, otuz dört vatandaş burada mahkum hayatını kaybetti, tabi burası aslında çok sıradan bir Cezaevi değil buranın önünden, geçtiğinizde adeta tüyleriniz diken diken oluyor oluyor.

1980 yılında yaşanan kötü muamelerle gündeme gelen bir Cezaevi ve Cezaevi artık müze olarak faaliyet gösterecek, burası evet şehrin ortasında kurulmuş ve inşa edilmiş büyük bir Cezaevi ve bu ceza evin içerisinde toplamda elli dokuz koğuş bulunuyor bulunuyor ve kapasitesi ise sekiz yüz elli civarında ancak son günlerde, iki yüz yetmiş tutuklu vardı onları da Diyarbakır kampüslerine naklettiler ve şuanda burası tamamen boşaltıldı Kültür Bakanlığı na devri yapıldı ve artık burası bir müze olarak faaliyet gösterecek.

Bundan sonraki süreçte de Kültür ve Turizm Bakanlığı burada bir restorasyon çalışması başlatacak ve daha sonra da Diyarbakır Cezaevi müze olarak faaliyet göstermeye başlayacak.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=651022953197576

NedenNedir
Resmi Doğrulanmış Hesap

https://nedennedir.com/

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!