Xbox Series X ve Xbox Series S: Hangisini Satın Almalısınız?
Xbox Series X ve Xbox Series S: Hangisini Satın Almalısınız?
Yeni nesil Xbox konsoluna göz attınız ancak hangi modeli satın alacağınızı bilmiyor musunuz? İşte karar vermenize yardımcı olacak bazı ipuçları.

Microsoft'un Series X|S nesil konsollarının sunabileceği çok şey var, ancak Xbox Series X ve Xbox Series S hayati açılardan birbirinden farklı ve hangisini almanız gerektiğine karar vermek kafa karıştırıcı olabilir. Xbox Series X mi yoksa Xbox Series S mi satın almalısınız?

Gelin bu iki konsolu da inceleyelim ve hangi Xbox'ın size uygun olduğuna karar verelim.

Ama Önce Xbox Series X|S ile İlgili Bazı Önemli Noktalar

Xbox Series X ve Xbox Series S'nin ayrıntılarına girmeden önce, ilk kez satın alan birçok kişi için bazı kafa karışıklıklarını gidermemiz gerekiyor.

Xbox One X/S, X|S Serisi ile Aynı Nesilden Değildir

Microsoft, Series X ve Series S'den önceki nesilden Xbox One X ve Xbox One S adlı başka bir konsol serisine sahiptir. Benzer adları nedeniyle Xbox Series X ön siparişlere açıldığında Xbox One X satışları da arttı. IGN tarafından bildirildiği üzere arttı.

Bu nedenle, Xbox Series X ve Xbox Series S arasında seçim yaptığınızda, bunun yerine eski Xbox 'one' konsollarını satın almadığınızdan emin olun.

Xbox Series X ve Series S Aynı Xbox Oyunlarını Çalıştırabilir

Xbox Series S ve Series X arasında büyük farklılıklar olsa da, her konsol hala Series X neslinin tüm Xbox oyunlarını oynayabilir.

Benzer şekilde, her konsol Xbox Game Pass'i de destekler, yani konsollar Xbox'ın Game Pass hizmetinde listelenen her oyunu yükleyebilir ve oynayabilir.

Ancak performanstaki önemli farklılıklar, Xbox Series S ve Xbox Series X'in her bir Xbox oyununu ne kadar iyi oynayıp çalıştırdığını etkiler ve diğer önemli farklılıklar hangi konsolun sizin için doğru olduğunu etkileyebilir.

Xbox Series X ve Xbox Series S Arasındaki Fark Nedir?

Xbox Series X ve Xbox Series S Arasındaki Fark Nedir?

Artık hangi konsol serisini satın almanız gerektiğini bildiğinize göre, soru şu: Xbox Series X mi yoksa Xbox Series S mi satın almalısınız?

Hangi Konsol En Güçlü?

Xbox Series X, ikisinin en güçlü konsoludur. İşlem hızı açısından, her iki konsol da sekiz çekirdekli Özel Zen 2 CPU kullanıyor, ancak Xbox Series X 3.8Ghz'de ve Xbox Series S 3.6Ghz'de çalışıyor.

Grafikleri karşılaştırırken boşluk daha da genişliyor. Xbox Series X on iki TFLOP'u yönetebilirken Xbox Series S yalnızca dört TFLOP'u yönetebilir. Bu, Xbox Series X'in yerel 4K çözünürlüğe ulaşabileceği, Xbox Series S'nin ise yalnızca 1440p'ye gidebileceği ancak oyunları 4K ekranlarla eşleşecek şekilde yükseltebileceği anlamına gelir.

Son olarak, Xbox Series X'te 16 GB RAM bulunurken Series S'de yalnızca 10 GB RAM bulunur. Bu nedenle, ham güç istiyorsanız, sizin için tek bir seçenek var.

Kazanan: Xbox Series X

Hangi Konsolda Daha Fazla Depolama Alanı Var?

Xbox Series X ayrıca Series S'den daha fazla depolama alanına sahiptir. Xbox Series X 1 TB veri tutabilirken Series S yalnızca 512 GB veriyi yönetebilir.

Ayrıca her iki konsolun da bir SSD'ye ve genişletilebilir depolamaya sahip olması, Series S ve Series X'i ayarlanabilir ve ışık hızında hale getiriyor.

Kazanan: Xbox Series X

Geriye Dönük Uyumluluk Açısından Hangi Konsol En İyisidir?

Xbox hayranları eski Xbox oyunlarını yeni konsollarında oynamaktan keyif aldılar ve Xbox Series X ve S de farklı değil. Xbox Series X ve S, inanılmaz bir geriye dönük uyumluluğa sahiptir, bu nedenle her iki konsolun da klasikleri yeniden oynatma yeteneği konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Ancak, eski kitaplıklarını yeniden oynatmayı sevenler için önemli olan bir uyarı var. Xbox Series S yalnızca indirilebilir ve disk sürücüsü yoktur.

Bu, eski disk oyunlarını kullanamayacağınız anlamına gelse de, Series S'de Xbox Game Pass'i kullanırsanız yüzlerce yeni ve eski nesil oyunu oynayabilirsiniz, bu da Series S'yi Xbox'a yatırım yapmak isteyebileceğiniz harika bir neden haline getirir. Oyun Geçişi.

Ancak Xbox Series X, bir Blu-Ray optik sürücüsüne sahiptir ve hem disk oyunlarını hem de Game Pass'i çalıştırabilir, bu da onu açık ara kazanan yapar.

Kazanan: Xbox Series X

En Ucuz Konsol Hangisi?

Xbox Series S, Series X'ten daha düşük teknik özelliklere sahipken, Series X'ten daha düşük bir fiyata geliyor.

Microsoft Store'da listelendiği gibi, harika bir 239,99$'a bir Xbox Series S alabilirsiniz. Microsoft Store, Xbox Series X'i 499,99 ABD Doları olarak listelerken, Series S sizin için daha ucuz bir seçimdir.

Kazanan: Xbox Series S

Hangi Konsol En Küçük?

Süper güçlü bir konsola sahip olmak iyi ve güzel, ancak onu koyacak doğru yeri bulamazsanız hepsi boşuna. Konsol için fazla yeriniz yoksa Xbox Series S'yi düşünebilirsiniz.

Xbox Series X, 5,9 x 5,9 x 11,8 inç boyutlarında gelir. Bu arada Xbox Series S, genişlik bölümünde çok şey kaybediyor ve 2,6 x 5,9 x 10,8 inç boyutlarında geliyor. Bu, Xbox Series X'i şimdiye kadarki en küçük Xbox konsolu yapar.

Kazanan: Xbox Series S

Hangi Konsol Size Uygun?

Yukarıdaki noktalardan da görebileceğiniz gibi, Xbox Series S, Series X'ten çok fazla bir şeye sahip değil. Ancak bu, Xbox Series S'yi tamamen saymanız gerektiği anlamına gelmez.

Xbox Series S'nin ana çekiciliği, fiyatı ve SSD sürücüsüdür. Series X'in yarı fiyatına ama PlayStation 5 ile aynı türde bir depolama sürücüsü kullanıyor. Bu nedenle, modern oyunları deneyimlemek için çok para harcamak istemiyorsanız, Series S sizin için doğru olabilir.

Bu nedenle, en son yeni nesil sürümlere ayak uydurmak istiyorsanız ancak çok fazla para harcamaktan hoşlanmıyorsanız, Xbox Series S en iyi seçiminizdir. Oyunları mükemmel şekilde çalıştırmayabilir ama 4K ekranınız yoksa umursamayabilirsiniz bile.

Bununla birlikte, grafik doğruluğu ve geriye dönük uyumluluk hesaba katıldığı anda, Xbox Series X her zaman zirveye çıkar. X Serisi, fiyat etiketini karşılayabildiğiniz sürece, hemen hemen her şekilde Series S'den çok daha fazlasını yapar.

Xbox Series X ve Series S Arasındaki Farkları Artırma

Xbox Series X ve Series S aynı nesilde olabilir, ancak ikisi çok farklı canavarlardır. Xbox Series S, uygun fiyatlı ve yalnızca dijital bir Game Pass makinesidir ve Xbox Series X, çok yönlü bir güç merkezidir.

Hangi konsolun sizin için doğru olduğuna karar verirseniz verin, özellikle Xbox Series X gibi bir konsolun maliyetleri söz konusu olduğunda kafanızda bazı sorular olabilir ve sizin için doğru Xbox'ı satın almadan önce her soruyu araştırmak isteyebilirsiniz.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!