Opera One Tarayıcısı, ChatGPT Destekli Opera Tarayıcısıyla Yayınlandı
Opera One Tarayıcısı, ChatGPT Destekli Opera Tarayıcısıyla Yayınlandı
Oslo merkezli internet tarayıcısı Opera, kullanıcılarına daha gelişmiş bir deneyim sunmak amacıyla ChatGPT destekli Opera One tarayıcısını bugün resmi olarak yayınladı. Daha önce nisan ayında erken erişim sürümü tanıtılan Opera One, kullanıcıların sorularına yapay zeka tabanlı yanıtlar vererek daha doğru ve kişiselleştirilmiş bir tarayıcı deneyimi sunmayı hedefliyor.

Opera One'ın en önemli özelliği olan Aria adlı yapay zeka destekli tarayıcı, kullanıcıların Opera hesaplarıyla giriş yapmalarını gerektirmektedir. Opera'nın açıklamasına göre, Opera One, tamamen yenilenen tasarımı, yenilikçi özellikleri ve ilk yerel tarayıcı yapay zekası olan Aria ile öne çıkmaktadır. Aria, kullanıcılara öncü bir yapay zeka hizmetine ücretsiz erişim imkanı sunarken, GPT tabanlı çözümü sayesinde web ve Opera tarayıcısı desteği ile güncel bilgileri bir araya getirmektedir.

Opera One'ın yapay zeka motoru Aria, Opera'nın tescilli besteci AI motoru ile OpenAI'nın GPT'sinin bir kombinasyonunu kullanarak, hem bir web uzmanı hem de bir tarayıcı uzmanı olmayı hedeflemektedir. Aria, kullanıcılara tarayıcıda metin vurgulama veya sağ tıklatma gibi bağlamsal istemler sunan Opera'nın AI Bilgi İstemleri ile etkileşimde bulunmaktadır.

Yeni komut satırıyla kullanıcılara daha fazla etkileşim imkanı sunan Opera One, kullanıcıların ctrl+/ (Win) veya cmd+/ (Mac) klavye kısayollarını kullanarak bir kaplamayı görüntülemelerine ve Aria ile iletişim kurmalarına olanak sağlamaktadır. Yenilikçi Sekme Adaları özelliği, sekmeleri içeriğe göre otomatik olarak gruplandırarak, sekmelerle daha sezgisel bir şekilde etkileşim sağlamaktadır.

Modüler Tasarım yapısına dayanan Opera One, kullanıcıların farklı gezinme bağlamlarını ayrı tutmalarını, sekmeleri hareket ettirmelerini ve adaları daraltmalarını sağlayarak, tarayıcı deneyimini dönüştüren daha akıcı bir gezinme deneyimi sunmaktadır.

Opera One'ın yeni mimarisi, Çok Parçacıklı Birleştirici adı verilen bir teknoloji tarafından desteklenmektedir. Bu teknoloji, diğer Chromium tabanlı tarayıcılardan daha hızlı ve sorunsuz bir kullanıcı arayüzü sunarak Opera kullanıcılarının daha verimli bir tarayıcı deneyimi yaşamalarını sağlamaktadır.

Opera One adı, Opera tarayıcısının 100. sürümüne atıfta bulunarak seçilmiştir. Opera, bundan böyle adlandırma şemasını her yıl güncelleyecektir.

Opera One tarayıcısını deneyimlemek için mevcut Opera tarayıcınızı güncelleyebilir veya Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerinde ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Opera One, kullanıcılara yapay zeka desteğiyle daha akıllı bir tarayıcı deneyimi sunarken, Opera'nın yenilikçi ve gelişmiş özellikleriyle tarayıcı pazarındaki rekabeti artırmayı hedefliyor. Kullanıcıların sorularına doğru ve kişiselleştirilmiş yanıtlar sunabilmesiyle dikkat çeken Opera One, internet deneyimini daha da zenginleştirmek için önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!