Instagram'dan Ayrılıp Flickr'a Geçmeli Misiniz? Artılar ve eksiler
Instagram'dan Ayrılıp Flickr'a Geçmeli Misiniz? Artılar ve eksiler
Instagram'ın video içeriği zorlaması sizi uzaklaştırıyorsa, Flickr fotoğraflarınızı sergilemek için daha iyi bir platform olabilir.

Instagram, 2021 ve 2022'de fotoğrafçılardan çok sayıda inceleme aldı. Uygulamanın video içeriğine kayması birçok içerik oluşturucuyu yabancılaştırdı ve bazıları çalışmalarını paylaşmak için alternatif yerler aradı.

VERO gibi daha yeni platformlar olsa da, Flickr'ın fotoğrafçılar için vazgeçilmez bir platform olduğu zamanları hatırlayabilirsiniz. Ve o zamandan beri birçok kullanıcı çeşitlendirilmiş olsa da, araç aylık yaklaşık 60 milyon aktif kullanıcıyla öne çıkmaya devam ediyor.

Bu, Instagram kullanıcılarının sayısına yakın bir yer değil, ancak yine de oldukça iyi bir havuz. Bunu akılda tutarak, Instagram'dan Flickr'a geçmeli misiniz? Madalyonun iki yüzüne de bakalım.

Flickr Instagram'dan Daha mı İyi?

Instagram'ın Flickr'dan daha iyi yaptığı şeyleri tartışmadan önce, en başta neden Flickr'a geçmek isteyebileceğinize bakalım.

1. Flickr, Fotoğraf İçin Özel Olarak Tasarlandı

1. Flickr, Fotoğraf İçin Özel Olarak Tasarlandı

Fotoğraflar başlangıçta Instagram deneyiminin özü olsa da, o zamandan beri işler değişti. Adam Mosseri, Haziran 2021'de uygulamanın artık yalnızca görüntü paylaşımına odaklanmadığından bahsetti; videolara odaklanma o zamandan beri daha belirgin hale geldi.

Flickr'da video paylaşabilmenize rağmen, uygulama hala öncelikli olarak fotoğrafçılık için kullanılıyor. Dolayısıyla, bunun yerine bu platformu seçerseniz, aradığınız içeriğin daha fazlasını bulacaksınız. Bunun da ötesinde, resimleriniz daha düşük erişim sorunu yaşamaz; bu, son yıllarda video içeriğinin devralmasından bu yana birçok Instagram kullanıcısının karşılaştığı bir sorundur.

2. Flickr, Fotoğrafçıları Keşfetmek İçin Daha İyi

2. Flickr, Fotoğrafçıları Keşfetmek İçin Daha İyi

Hala Instagram'da pek çok harika fotoğrafçı keşfedebilseniz de, bunu yapmak eskisinden daha zor hale geldi. Başkalarıyla bağlantı kurmak için bir yer arıyorsanız, çabalarınızı başka bir yerde değerlendirmek isteyebilirsiniz ve Flickr, aradığınızı bulmanıza yardımcı olabilecek böyle bir platformdur.

Instagram gibi, Flickr'ın da bir Keşfet bölümü vardır. Bununla birlikte, bu, Meta'nın sahip olduğu platformdan çok daha fazla fotoğraf odağına sahiptir. Son zamanlarda yayınlanan etiketlerle birlikte trend olan etiketleri de inceleyebilirsiniz.

Flickr ayrıca, çeşitli sanatçılardan fotoğrafçılığın farklı alanlarında beceriler öğrenmenizi sağlayan yeni etkinlikler keşfetmenizi sağlar.

3. Flickr'da Fotoğrafçılık Daha Çeşitlidir

Instagram'daki en yüksek performanslı görsellerin çoğu birbirine çok benziyor. Insta Repeat hesabı bunu mükemmel bir şekilde vurgular:

Bu görüntülere bakmak güzel olsa da, benzersiz bir şey yaratmaya çalışmak yerine insanların birbirini kopyaladığını görmek bazen biraz sinir bozucu olabiliyor. Ve Flickr'da kopyalama gerçekleşebilse de, bu o kadar yaygın değildir.

Flickr'da fotoğrafçılık, Instagram'da olduğundan daha özgün olma eğilimindedir ve bu da onu fotoğrafçılıktan ilham almak için daha iyi bir yer haline getirir. Ayrıca, işinize dahil etmek için farklı teknikler bulmak istiyorsanız gitmek için daha iyi bir yer.

4. Flickr'da Daha Az Baskı ve Karşılaştırma Var

Birçok Instagram kullanıcısı, uygulamadaki herkese ayak uydurmak gerektiğinden şikayet eder. Ve bir dereceye kadar kişisel sorumluluk olması gerekse de, büyük karşılaştırma oyununa kapılmak oldukça kolaydır. Bu, sosyal medyanın hayatınızın diğer birçok yönü arasında ilişkilerinizi olumsuz etkileyebilme yollarından biridir.

Çalışmanızı daha az baskıyla paylaşabileceğiniz bir yer arıyorsanız, Flickr'ın uygun bir Instagram alternatifi olduğunu görebilirsiniz. Kendinizi hala platformdaki daha iyi fotoğrafçılarla karşılaştırıyor olsanız da, muhtemelen sağlıksız bir şekilde rekabet etmeye daha az ihtiyaç duyacaksınız.

Instagram, Flickr'dan Daha İyi Ne Yapar?

Flickr bazı alanlarda Instagram'dan daha iyi olsa da Instagram'ın da pek çok faydası bulunuyor. Aşağıda, Instagram hesabınızı tutmayı düşünmek isteyebileceğiniz çeşitli nedenler bulacaksınız.

1. Instagram'ın Tüm Özelliklerine Ücretsiz Olarak Erişebilirsiniz

1. Instagram'ın Tüm Özelliklerine Ücretsiz Olarak Erişebilirsiniz

Zamanın paradan daha önemli bir kaynak olduğunu iddia edebiliriz ama olaylara parasal açıdan bakarsak, Instagram'ın tüm özelliklerine ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bir hesap için kaydolmak; Bunu yaptıktan sonra, tam erişime sahip olursunuz.

Flickr'a kaydolmak ücretsizdir ve birçok özelliği ödemeden kullanabilirsiniz. Ancak, uygulamadan en iyi şekilde yararlanmak için premium üyelik satın almanız gerekir. Ve bu abonelik olmadan, sınırsız depolama alanına sahip olmayacak veya resimlerinizi gruplar halinde paylaşamayacaksınız.

Ayrıca, Flickr Pro'nuz yoksa üç dakikadan uzun videolar yükleyemezsiniz.

2. Instagram Daha İyi Bir Kullanıcı Deneyimine Sahip

Dürüst olalım, Instagram'ın mobil uygulaması piyasadaki en şık uygulamalardan biridir. Gezinmesi kolay ve - oldukça basit - iyi görünüyor. Üstelik her şey hızlı bir şekilde yüklenir ve beslemenize resim yüklerken çok uzun süre beklemeniz gerekmez.

Flickr, son yıllardaki gelişmelere rağmen hala biraz hantal geliyor. Fotoğraf yüklemek daha fazla zaman alır ve Flickr'ı kullanmaya yeni başladıysanız yolunuzu bulmak yine de daha uzun sürebilir.

3. Instagram, Daha Fazla Medya Türü Oluşturmanızı Sağlar

3. Instagram, Daha Fazla Medya Türü Oluşturmanızı Sağlar

Instagram'ın videoya geçişinden istediğimiz kadar şikayet edebiliriz, ancak bu tamamen kıyamet ve kasvetli değil. Olaylara daha olumlu bakarsanız, kullanıcıların artık yaratıcı olmak ve çalışmalarını platformda paylaşmak için her zamankinden daha fazla seçeneği var.

Fotoğrafları fotoğraf veya döngü olarak paylaşabileceğiniz gibi, birkaç tanesini Reels'inize eklemeyi de düşünebilirsiniz. Ayrıca, bir fotoğrafçı olarak kişiliğinizi daha fazla sergilemek için Makaraları kullanabilirsiniz. Örneğin, kullanıcılara iş akışınızı ve perde arkasını gösterebileceksiniz. Makaralarınız için deneyebileceğiniz pek çok harika fikir var.

Instagram, daha fazla medya türü oluşturmanıza izin verdiği için, podcast'ler ve YouTube snippet'leri gibi diğer devam eden projelerinizden bazılarını paylaşmayı da daha kolay bulabilirsiniz.

4. Birçok Müşteri Instagram'a Portföy Olarak Değer Veriyor

Bir yaratıcı olarak kendinize bir kariyer yapmak istiyorsanız, Instagram pek çok fırsat sunar. Örneğin, profilinizi üst düzeyde oluşturursanız marka sponsorlukları alabilirsiniz.

Doğrudan Instagram'dan para kazanmasanız bile, uygulamayı kişisel markanızı sergilemek için kullanabilirsiniz. Birçok müşteri Instagram'a bir portföy olarak değer verir ve bu, çalışmalarınızı başkalarıyla paylaşmanın kolay bir yoludur; tek yapmanız gereken kullanıcı adınızı vermek ve sizi kontrol edebilirler.

Tabii ki, tüm yumurtaları aynı sepete koymamalısın. Bir fotoğrafçılık web sitesi oluşturmayı ve diğer platformlarda da varlık göstermeyi düşünün.

Flickr ve Instagram'ın Artıları ve Eksileri Var

Flickr, en ünlü fotoğraf platformlarından biridir ve Instagram'dan sıkıldıysanız, geçiş yapmayı düşünebilirsiniz. Ancak, Instagram hesabınızı tamamen kaldırmadan önce artıları ve eksileri göz önünde bulundurmalısınız.

Yaratabileceği sorunlara rağmen, Instagram'ın fotoğrafçılar için birçok faydası var. Bunları daha fazla keşfetmeye çalışmak size kalmış. Flickr'ı kullanırken aynı zamanda hesabınızın sizde kalmasına da karar verebilirsiniz.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!