Herhangi Bir Web Sitesinden Video Akışı İndirmek İçin En İyi 5 Araç
Herhangi Bir Web Sitesinden Video Akışı İndirmek İçin En İyi 5 Araç
Web sitelerinden videoları hızlı ve zahmetsiz bir şekilde indirmek istediğinizde kullanabileceğiniz en iyi uygulamalar ve yazılımlar burada.

Günümüzün internet trafiğinin çoğu, YouTube'un çok büyük bir kısmını kapladığı çevrimiçi video akışıyla harcanıyor. YouTube'a her dakika 400 saatin üzerinde video içeriği yükleniyor ve platform, 18-49 yaş grubunda kablolu TV'den daha geniş bir erişime sahip.

Ve sonra, Vimeo, Dailymotion, Twitch ve benzeri diğer video akış sitelerini düşünmelisiniz. Bu, ortalıkta dolaşan çok fazla veri anlamına gelir ve ISS'niz aylık veri ödeneğinizi sınırlıyorsa, tüm bu video akışı pahalı olabilir.

Çözüm, çevrimiçi videoları çevrimdışı izlemek üzere yakalamak veya indirmek, böylece videoları veri israfı olmadan istediğiniz kadar yeniden izlemenize olanak tanır.

Çevrimdışı izlemek üzere video çekmek ve indirmek için en iyi araçlardan bazıları burada.

1. Video DownloadHelper

1. Video DownloadHelper

Kullanılabilir: Chrome, Firefox ve Edge.

Desteklenen siteler: YouTube, Facebook, Instagram, Vimeo, Dailymotion, Lynda, Twitter, Udemy ve diğer yüzlerce site.

Video DownloadHelper, yükleyeceğiniz akış videolarını indirmek için kolayca en kullanışlı tarayıcı uzantılarından biridir. Dezavantajı (bir nevi), onu tarayıcınıza yüklemeniz gerektiğidir; Halihazırda çok sayıda uzantı çalıştırıyorsanız, ihtiyacınız olan son şey, Chrome'u daha da yavaşlatan başka bir uzantıdır. Ancak her gün çok sayıda video indirirseniz, Video DownloadHelper kesinlikle buna değer.

Uzantı, tarayıcınızın adres çubuğunun yanına bir düğme ekler. Çevrimiçi bir videoyla karşılaştığınızda, geçerli sayfadaki herhangi bir videoyu indirmek için düğmeyi tıklamanız yeterlidir. Bilgisayarınızda nereye kaydedeceğinize karar vermek için açılır kutuyu kullanın. Uzantının Chrome sürümünün YouTube videolarını indiremeyeceğini unutmayın. İstediğiniz buysa, Firefox sürümünü kullanın.

İndirme: Video DownloadHelper

2. 4K Video Downloader

2. 4K Video Downloader

Kullanılabilir: Windows, Mac ve Linux.

Desteklenen siteler: YouTube, Facebook, Vimeo, Flickr, Dailymotion ve diğer bazı siteler.

4K Video Downloader, bir web sitesinden video çekmek için en basit araçtır. Sizin açınızdan sıfıra yakın çaba gerektiren sorunsuz bir seçenek istiyorsanız bunu öneririz. Hızlı çalışır ve indirme işleminizi yavaşlatmaz, ayrıca başa çıkması kolaydır.

Çevrimiçi bir videonun URL'sini kopyalayıp 4K Video Downloader'a yapıştırmanız yeterlidir. Mevcut her videoyu indirmek için YouTube oynatma listelerine veya YouTube kanallarına bağlantılar yapıştırabilirsiniz. Hatta YouTube kanallarına abone olabilir ve yeni videoları kullanıma sunulduğunda otomatik olarak indirebilirsiniz. Ek açıklamaları ve altyazıları YouTube videolarında da indirebilirsiniz.

Video indirmeleri 8K, 4K, 1080p veya 720p olarak mevcuttur (tabii ki kaynak video bu çözünürlükte yüklendiği sürece). Ayrıca videoları MP4, MKV ve FLV formatlarında da indirebilirsiniz. Ya da sadece ses kısmını MP3 veya M4A formatlarında indirebilirsiniz.

İndirme: 4K Video Downloader

3. Freemake Video Downloader

3. Freemake Video Downloader

Kullanılabilir: Windows, Mac

Desteklenen siteler: YouTube, Facebook, Liveleak, Veoh, Vimeo, Dailymotion ve düzinelerce başka site.

Freemake Video Downloader, herhangi bir site için en popüler video indirme araçlarından biridir. Kalite ve biçim seçenekleri söz konusu olduğunda kullanımı kolaydır ve nispeten esnektir. Ancak, büyük bir dezavantaj, yalnızca 4K'ya kadar video indirebilmenizdir. Ayrıca, uygulamanın ücretli planlarından birine abone olmadıkça 720p'nin üzerinde hiçbir şey indirmezsiniz.

Bu eksikliklere rağmen videolar, AVI, FLV, MKV, MP4 ve WMV gibi birkaç formatta indirilebilir. Yalnızca ses bölümünü istiyorsanız, videolar MP3 formatında da indirilebilir. Gerçek işlem yalnızca videonun URL'sini gerektirir; kopyalayıp yapıştırmanız yeterlidir.

İndirme: Freemake Video Downloader

4. JDownloader

4. JDownloader

Kullanılabilir: Windows, Mac ve Linux.

Desteklenen siteler: Video akışı olan neredeyse tüm siteler.

JDownloader bir akış indiricidir, ancak bir bükülme ile. İçinde video bulunan herhangi bir sayfanın URL'sini alıp uygulamaya yapıştırırsınız ve o, algılayabildiği tüm videolar için sayfayı tarar. Algılanan videolardan hangisini indirmek istediğinizi seçebilirsiniz.

JDownloader ile ilgili güzel olan şey, belirli bir videonun doğrudan URL'sine ihtiyacınız olmamasıdır. Örneğin, beş katıştırılmış video içeren bir MakeUseOf makalesi alın ve tümü indirilebilir olacaktır. Videonun doğrudan URL'sini bulmak için uğraşmanıza gerek yok. Bu, aynı anda birkaç video çekmeyi zahmetsiz hale getirir.

Ancak, yükleyicinin, ihtiyacınız olmayan diğer programların size gönderildiği paket yazılımla birlikte geldiğini unutmayın. Yükleyiciyi çalıştırdığınızda, "Bing Arama" veya başka bir şey yüklemeyi öneren bir sayfayla karşılaşacaksınız. Bu sayfada, düğmeler Reddet ve Kabul Et olarak değişecektir. Reddet'i tıkladığınızdan emin olun çünkü bu, paket yazılımın sisteminize yüklenmesini önleyecektir.

İndirme: JDownloader

5. youtube-dl

5. youtube-dl

Kullanılabilir: Windows, Mac ve Linux.

Desteklenen siteler: YouTube, Facebook, Crunchyroll, Metacafe, Vimeo, Dailymotion ve diğer binlerce site.

youtube-dl, komut satırını kullanmakta rahat olan ileri düzey kullanıcılar için bir araçtır. Grafik arayüzleri tercih ediyorsanız, kendinizi baş ağrısından kurtarın ve yukarıda listelenenlerden birini kullanın.

Ancak komut satırı yardımcı programları konusunda bir sorununuz yoksa youtube-dl, herhangi bir video indirme aracı arasında en fazla esnekliği sunar. Yine de önemsiz olmayan bir öğrenme eğrisine sahip olacak kadar karmaşıktır, bu nedenle belgeleri okumaya hazırlanın, yoksa kaybolursunuz.

Windows ve Linux için kullanılabilen resmi olmayan bir ön uç kullanıcı arabirimi olan youtube-dl-gui'yi de deneyebilirsiniz. Dik öğrenme eğrisine rağmen youtube-dl, Crunchyroll gibi belirli platformlardan akış videoları indirebilir.

Özellikler arasında çeşitli video seçimi ve kalite parametreleri, oynatma listesi işleme, indirme hızı sınırı, toplu video indirme, dosyaların otomatik olarak adlandırılması, reklamların dahil edilmesi ve altyazıların indirilmesi (YouTube gibi siteler için) yer alır.

Şu biçimler desteklenir: 3GP, AAC, FLV, M4A, MP3, MP4, OGG, WAV ve WEBM.

İndirme: youtube-dl

Çevrimiçi Videolar Yakalamak İçin Son Çare

Yukarıdaki araçlardan herhangi biri tarafından desteklenmeyen bir videoyla karşılaşırsanız, son çare videoyu tam ekran modunda oynatmak ve oynatılırken ekranınızı kaydetmektir.

Mükemmel bir çözüm değil ama normalde başka hiçbir şey işe yaramadığında işe yarıyor. Bununla birlikte, bazı sitelerin ve uygulamaların (özellikle TV akış hizmetleri), bir ekran kaydedicinin görüntüleri kaydetmesine izin vermeyeceğini unutmayın. Videoyu tekrar oynattığınızda, sadece boş bir ekranla karşılaşacaksınız.

Çevrimiçi bir videonun doğrudan URL'sini alabiliyorsanız, çevrimiçi videoları oynatmak ve bir tür akışlı video kaydedici olarak kaydetmek için VLC'yi de kullanabilirsiniz.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!