Harici Bir Sabit Sürücüden PS5'te PS4 Oyunları Nasıl Oynanır?
Harici Bir Sabit Sürücüden PS5'te PS4 Oyunları Nasıl Oynanır?
PS4 oyunlarınızı yeniden indirme veya dahili depolama alanı kullanmadan PS5'inizde oynamak ister misiniz? Yapabilirsiniz; işte nasıl.

Modern video oyunları bir zamanlar olduklarına kıyasla çok büyük olduğundan (çoğu 100 GB'ın üzerinde), konsol oyuncuları oyunlarını depolamak için harici bir sabit sürücüye yatırım yapma eğiliminde.

PS4'ten PS5'e yükseltme yaptıysanız, mevcut PS4 sabit sürücünüzü PS5'inizde kullanıp kullanamayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz.

PS5'te Harici Sabit Sürücü Kullanabilir misiniz?

İyi haber şu ki, PS5 konsolları harici sabit sürücüleri (HDD'ler) destekliyor. Yani, PS4'ünüzle bir tane kullanıyorsanız, PS5'te kullanmaya devam edebileceksiniz.

Birçok harici HDD tak ve çalıştır özelliğindedir, bu nedenle PS4'ünüzden fişini çekip doğrudan PS5'inize takabilirsiniz. Oyunlarınız hala orada olacak, yani bir PS5'e bağlandıktan sonra onları hemen oynayabilirsiniz.

Ancak, tüm USB genişletilmiş depolama cihazları PS5 konsollarıyla uyumlu değildir. İşte gereksinimlerin hızlı bir özeti:

  • SuperSpeed ​​USB 5Gbps veya üstü.
  • 250GB ila 8TB kapasite.
  • Bir USB hub aracılığıyla bağlanamaz.
  • İki veya daha fazla sürücü aynı anda bağlanamaz.

Sabit sürücünüz uyumluysa ve yukarıdaki gereksinimleri karşılıyorsa, onu PS5'inize takabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

PS5'te Harici Bir Sürücüden PS4 Oyunları Nasıl Oynanır?

PS5 için pek çok uygun harici sürücünün tak ve çalıştır yapısı sayesinde süreç oldukça basittir.

  • PS5 konsolunuzun arkasındaki USB bağlantı noktasını bulun.
  • USB harici sürücüsünü bağlantı noktasına takın.

Harici sürücü tanındığında, PS4 oyunlarınızı PS5'inizde oynayabilirsiniz.

PS4 Oyunlarını PS5'ten Harici Bir Sürücüye Otomatik Olarak Yükleyin

PS5'in bir başka harika özelliği de, herhangi bir PS4 oyununu PS5'inizden otomatik olarak harici sürücünüze yükleyebilmesidir. Bu, PS5'inizin dahili depolamasının PS4 oyunları tarafından kullanılmamasını sağlar.

  • Ayarlar > Depolama > USB Genişletilmiş Depolama bölümüne gidin.
  • PS4 Oyunlarını USB Genişletilmiş Depolama Alanına Yükle seçeneğini seçin.

Tüm PS4 oyunları daha sonra otomatik olarak harici sürücünüze indirilecek ve PS5 oyunları için dahili sürücüde daha fazla yer kazanacaksınız. Oyunlar taşındıktan sonra bunları Depolama menüsünden USB Genişletilmiş Depolama Alanında bulabilirsiniz.

PS5 Oyunlarını Doğrudan Harici Bir Sürücüden Oynayabilir misiniz?

PS5'in depolama alanı oldukça sınırlı olduğu için, tüm PS5 oyunlarınızı büyük bir harici sürücüde depolayıp PS4 oyunları gibi doğrudan sürücüden oynayabilmeniz harika olurdu. Ne yazık ki, PS5 oyunlarını PS5'te harici depolama kaynaklarından oynayamayacağınız için bu bir seçenek değildir.

Oyun kitaplığınızda yer açmak için PS5 oyunlarını harici bir sürücüde depolayabilirsiniz, ancak PS5'in dahili depolamasında veya bir NVMe SSD'de yüklü değilse, onu oynayamazsınız. Bu, çok fazla yer kaplayan bir oyununuz varsa ancak onu kaldırıp gelecekte yeniden indirmek istemiyorsanız kullanışlıdır.

Oyunları harici bir sürücü ile PS5 konsolu arasında taşımak istiyorsanız bunu şu şekilde yapabilirsiniz:

  • Harici sürücünüzü PS5'e bağlayın ve Oyun Kitaplığı'na gidin.
  • Harici sürücüden kopyalamak istediğiniz oyunu seçin ve kumandanızdaki Seçenekler düğmesine basın.
  • Kopyala'yı seçin.

PS4 oyunlarını kalıcı olarak PS5 konsolunuza taşımak ve harici sürücünüzden kaldırmak istiyorsanız, yukarıdaki işlem PS4 oyunları için aynı şekilde çalışır.

Harici Depolamayı Kullanarak PS4 Oyunlarını PS5'te Oynamanın Kolay Yolu

PS5 oyunlarını doğrudan harici bir sürücüden oynayamasanız da PS4 oyunlarını oynayabilirsiniz. Hâlâ oynamak veya elinizde tutmak istediğiniz PS4 oyunlarınız varsa bu, PS5'te çok ihtiyaç duyulan alanın bir kısmını boşaltır.

Sürücünüz gereksinimleri karşıladığı sürece, PS5'te genişletilmiş depolama alanı olarak harici bir HDD kullanmak kolaydır.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!