Google Bard: Yapay Zeka ile Geliştirilmiş Bir Sohbet Bot
Google Bard: Yapay Zeka ile Geliştirilmiş Bir Sohbet Bot
Google Bard: Yeni Chatbot Sistemi, Kişilere Karmaşık Bilgileri Hızlıca Sunacak"
Google, yapay zeka teknolojilerini bir adım daha ileri taşıyarak sunduğu chatbot sistemi Google Bard ile kullanıcıların ihtiyacı olan bilgilere hızlıca ulaşmasını hedefliyor. Google Bard, kendi üretilen cevaplarıyla birlikte standart Google sonuçlarını da sunacak ve kullanıcıların tek bakışta bütüncül bir görüşe sahip olmasını amaçlıyor.

Google, yapay zekâ teknolojilerinin ilerlemesi ile birlikte sohbet botları pazarında da aktif rol oynamaya hazırlanıyor. Google, Sundar Pichai liderliğindeki şirketin Paris merkezli bir etkinliğinde ChatGPT benzeri bir sohbet botu olan Bard'ı gösterdi. Google Bard, kişilere bir özet sunma görevini üstlenecek ve kendi cevaplarının yanında standart Google sonuçlarını da sunacak. Google Bard, elektrikli bir arabanın iyi ve kötü yanları gibi sorulara kategorilere ayırarak cevaplar verebilme yeteneği gösterdi ve çok kullanışlı olduğu izlenimi oluşturdu. Google, yapay zekâ tarafından oluşturulan içeriklerin arama yönergelerine uygun olduğunu da açıkladı. Yeni sohbet botu, Google'ın yapay zekâ ve sohbet botları pazarında daha aktif bir rol oynamasının ilk adımı olarak görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde Google tarafından resmi olarak duyurulan Bard, ChatGPT'nin rakibi olarak tanımlanıyor. Yapılan gösterimlere göre, Bard direkt olarak böyle çalışacak.

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, internet devleri gibi Google'ı da endişelendiren inanılmaz imkanlarıyla dikkat çekti. The New York Times'ın haberine göre, Google CEO'su Sundar Pichai, şirketteki çalışma gruplarına ChatGPT'nin arama motoru üzerindeki tehdidini ele almaları için talimat verdi. Hala internet üzerinden veri çekmeyen, ancak çektiğinde daha da güçlü hale gelecek olan ChatGPT, birçok insan tarafından "Google'ı bitirecek sistem" olarak görülüyor ve Google da bunun farkında. Google üst yönetimi, ChatGPT'nin yapabildiklerini görünce "acil durum" ilan etti ve 2023 yılında yapay zeka alanında birden fazla gösterim yapmayı planlıyor. İlk adım olarak, geçtiğimiz günlerde "Bard" adında bir sistem tanıtıldı.

Google'ın Paris merkezli bir etkinliğinde tanıtılan ve ChatGPT'nin rakibi olarak nitelendirilen Google Bard, insanlara bilgi özetleme görevini üstlenecek. Sistem, kendi cevaplarını yanında standart Google sonuçlarını da sunacak ve bu sayede kullanıcılar karmaşık bilgileri tek bakışta görebilecek ve hızlıca farklı açıları keşfetme imkanına sahip olacak. Google Bard'ın örnek bir soruya verdiği cevap, iyi ve kötü yanları ayrı ayrı kategorize etmesi, sistemin çok kullanışlı olmasını vaat ediyor. Ayrıca Google bugün yapay zekâ odaklı önemli bir açıklama da yaptı ve firma, yapay zeka tarafından oluşturulan içeriklerin arama yönergelerine uymadığını belirtti. Bu sayede yapay zeka tarafından oluşturulan içerikler sorunsuz bir şekilde arama sonuçlarında görünecek.

Google'ın çalışmaları ve yapay zeka teknolojilerinin gelişimi, arama sektörünün geleceğine yönelik çok önemli ipuçları sunuyor. İnsanların ihtiyaç duyduğu bilgilere hızlı ve etkili bir şekilde ulaşması, teknolojinin en büyük amaçlarından biridir. Google Bard, bu amaç doğrultusunda geliştirilen bir sohbet botu olarak, kullanıcılarına sunulan bilgileri hızlı ve etkili bir şekilde sunma görevini üstlenecek. Google'ın bu çalışması, yapay zeka teknolojilerinin arama sektöründeki yerini ve etkisini daha da artıracak gibi görünüyor. İlerleyen zamanlarda, yapay zeka teknolojilerinin arama sektöründeki etkisi hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve sektör hakkında daha fazla fikir sahibi olabiliriz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!