Ekran kayıt işlevini almak için Windows 11'in ekran alıntısı aracı
Ekran kayıt işlevini almak için Windows 11'in ekran alıntısı aracı
Artık Windows geliştirici kanalı içerdekiler tarafından kullanılabilir

Ekran görüntüsü işlevi, son yıllarda Microsoft'tan büyük ilgi gören yararlı bir araçtır. En son Windows 11 içeriden derleme, sonunda çok yönlü bir kayıt özelliği ekler, böylece kullanıcılar artık eylemlerinin video kliplerini oluşturmak için geçici çözümlere güvenmek zorunda kalmazlar.

Derleme 11.2211.35.0 ile başlayarak, Windows 11 dev kanal çalışanları, Ekran Alıntısı Aracı uygulamasında bir ekran kayıt işlevi görecektir. Bu özellik, kullanıcıların işletim sisteminde yaptıkları herhangi bir şeyin video kliplerini oluşturmak için ekranın tamamını veya bir kısmını kaydetmelerine olanak tanır.

Kullanıcılar Ekran Alıntısı Aracını açtıklarında, pencerenin üst kısmındaki "kesme" seçeneğinin yanında "kayıt" sekmesini görmeleri gerekir. Tüm ekranı kaydetmek istemeyen kullanıcılar, kayda başlamadan önce yakalamak istedikleri ekranın seçimini vurgulayabilir ve hassaslaştırabilir. Kullanıcılar ayrıca kliplerini kaydetmeden ve paylaşmadan önce önizleme yapabilirler.

Tabii ki, içeridekiler bu erken sürümde bazı hatalar beklemelidir. Yeni bir klip başlatılırken pencere yavaş olabilir veya geri yüklenemeyebilir, ancak Microsoft bu sorunların zaten farkındadır ve çözümler üzerinde çalışmaktadır. Kullanıcılar, Geri Bildirim Merkezi'ni WIN + F ile açıp Uygulamalar > Ekran Alıntısı Aracı'na giderek geri bildirim gönderebilir.

Birçoğu, Microsoft'un Windows'a özgü bir ekran kayıt aracı ekleme kararını memnuniyetle karşılayacaktır. Şimdiye kadar, Windows kullanıcıları ekranlarını CamStudio veya Camtasia Studio gibi üçüncü taraf uygulamalarla kaydetmek zorunda kaldılar.

Microsoft tarafından oluşturulmuş bir seçeneğe en yakın şey, işletim sistemi genelinde çalışan ancak öncelikle oyunları kaydetmek için tasarlanmış olan Xbox Game Bar olmuştur. Ekran Alıntısı Aracı'ndaki yeni işlev, eğitim videoları veya diğer sunumlar için diğer eylemleri kaydetmek için muhtemelen daha uygundur.

Dört yıl önce Windows'un ekran görüntüsü işlevinin modern biçimini tanıttığından beri Microsoft, onu sürekli olarak güncelleştirdi ve yeniden düzenledi. Geçen yıl, Snipping Tool ve Snip & Sketch uygulamalarını bir araya getirdi.

Bunun gibi güncellemeler, mevcut Windows 11 kullanıcıları için iyidir, ancak Microsoft'un en son işletim sistemi, benimseme oranını artırmak için hâlâ mücadele etmektedir. Son anketler, erişimini dünya çapındaki kullanıcıların yüzde 15 ila 25'ine sabitliyor. Windows 11, Kasım 2022 Steam anketinde kullanıcı payında gözle görülür bir artış sağladı, ancak büyümesi Windows 10'dan çok daha yavaş.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!