DJI Osmo Action 3
DJI Osmo Action 3
Şirket, aksiyon kamerasını üçüncü kez yeniden icat ederek GoPro'ya ilgi çekici ve daha ucuz bir alternatif yaratıyor.

DJI'ın aksiyon kamerası, renkli ön ekranı olan orijinalinden, akıllı modüler ve manyetik tasarımıyla ikinci versiyonuna ve birçok yönden ilk ikisinin en iyi parçalarının bir sentezi olan en son versiyonuna kadar daha iyi hale geliyor. Tasarım açısından ve işlevsel olarak burada sevilecek çok şey var.

Yeni Osmo Action 3, GoPro Hero10'a rakip olsaydı çok rekabetçi olurdu. Ne yazık ki, GoPro Hero11 zaten sahnede ve Osmo, video ve görüntü kalitesiyle rekabet etmekte zorlanıyor. Bununla birlikte, Hero11'in dikey videoya, 5.3K çözünürlüklü görüntüye veya 27 megapiksel fotoğraflara ihtiyacınız yoksa, Osmo Action 3 daha uygun maliyetlidir ve yine de çok iyi bir aksiyon kamerasıdır.

İlk Osmo Action, GoPro'nun daha sonra kopyaladığı bir hareket olan aksiyon kamerasının önüne renkli bir ekran getirdi. Şimdi DJI, Osmo Action 3'ün önüne bir dokunmatik ekran ekleyerek, yalnızca çekimleri çerçevelemenize değil, aynı zamanda kamerayı da kontrol etmenize olanak tanıyan bir dokunmatik ekran ekleyerek bahsi tekrar yükseltti. Küçük bir ekranı kontrol etmek için parmaklarınızı kullanmak sıkışık gelebilir, ancak şaşırtıcı derecede iyi çalışıyor. Mod ve çekim çözünürlüğü gibi temel ayarları yapmakta hiç sorun yaşamadım.

DJI ayrıca Action 2 kamerasının en iyi parçası olan güçlü manyetik montaj sistemini hızlı açılan bir montaj sistemi biçiminde getirdi. Bu, GoPro'yu birçok yönden geride bırakan, kullandığım ilk montaj sistemi. Örneğin, esnek bir tripod ve kask montajı arasında hareket etmenin açık ara en hızlı ve en kolay yolu. GoPro montaj aparatlarının dişli vidalarında sökme ve oynama yoktur.

Elbette, GoPro için benzer işlevsellik sunan üçüncü taraf hızlı açılan montaj parçaları var, ancak bunlar DJI'nin bu manyetik montaj ile yaptığı kadar basit ve zarif değiller. Düşündüğünüzün aksine, bu mıknatısları kazara yerinden çıkarmak zordur - kamerayı kırmadan olabildiğince sert vurmak için birkaç denemeyi içeren testlerimde hiç olmadı.

Osmo Action 3'ün etkilediği diğer yer pil ömrü. DJI, 1080p'de 160 dakika olduğunu iddia ediyor. Yalnızca 140'ı başardım (arka ekran kapalıyken, ön ekran bu sürenin yaklaşık yarısını kullandı), bu da GoPro Hero11 ile başardığımdan biraz daha fazla (ki bu 137 dakika, 124 dakikam var). 30 fps'de 4K'ya geçen Osmo Action, 75 dakikayı GoPro Hero11'in 70 dakikasına çıkardı. Şarj süresi de etkileyici; pilleri 52 dakikada tamamen şarj edebildim. 

DJI, "çok işlevli pil kutusu" adını verdiği, aynı zamanda bir şarj merkezi görevi gören ve aynı anda üç pili çalıştıran çok kaygan bir kasa satıyor. Bunu çantanıza atın ve yeniden şarj olmanıza gerek kalmadan önce altı saatten fazla çekim süreniz olsun.

Çok uzak çok iyi. Dışarıdan, Osmo Action 3 zekice yeniliklerle dolu. Daha az etkileyici olduğu yer ise içerideki sensör. Osmo Action 3, selefinin 4K çözünürlüğüne sadık kalıyor. Çoğu zaman bu işi halleder, ancak Hero10 ve Hero11'in 5.3K video çözünürlüğünün, görüntüyü kırpmak ve yine de 4K'ya dışa aktarmak istediğinizde kullanışlı olduğunu gördüm. Daha yüksek çözünürlüklü durağan görüntüler elde edebilmek için 5,3K'da çekim yapmaktan da hoşlanıyorum.

Osmo Action, 4K'da diğer aksiyon kameralarında bulacağınız aynı kare hızlarını sunar ve 4K'da saniyede 120 kareye ve 1080p'de saniyede 240 kareye izin verir; can atmak 120 fps'ye geçtiğinizde, Osmo sizi 25 santigrat derecede (77 Fahrenheit derece) kameranın dokuz dakika içinde aşırı ısınacağı konusunda uyaracaktır.

Yüksek kaliteli video denklemin bir parçası olsa da, bir aksiyon kamerasında gerçekten istediğiniz şey harika bir sabitleme sistemidir. DJI'ın RockSteady'si, GoPro'da pek akıcı değil ama oldukça yakın. Biraz gürültü ve bulanıklık fark edeceğiniz ana zaman, düşük ışıkta (örneğin iç mekanda). Bu, çekimlerimin çoğunda gerçekten bir sorun değildi, ancak GoPro Hero11, düşük ışık koşullarında Action 3'ten açıkça daha iyi performans gösterdi.

DJI'nin gerçekten iyi yaptığı bir şey, herhangi bir yatay dönüş için sallanmaları düzelten ve düz bir ufku koruyan 360 derecelik HorizonSteady'dir. Gerçekten iyi çalışıyor ve aksi takdirde berbat edeceğim bazı çekimler yapmama izin verdi, ama ne yazık ki, 2.7K çekimle sınırlı. Bunun gelecekteki bir sürümde 4K olarak çalışmasını dört gözle bekliyorum.

Osmo Action 3'ün en az etkileyici kısmı hareketsiz fotoğraflar. Bu sensörde yalnızca 12 megapiksel mevcut olduğundan, sonuçlar GoPro Hero11'in 27 megapiksel sensörüyle yapabilecekleriyle uyuşmuyor.

Farkında olunması gereken birkaç sınırlama vardır - yani 4K çözünürlük sınırı ve çok fazla durağan görüntüler - ancak genel olarak, Osmo Action 3, özellikle yalnızca 329 $'a satıldığını düşündüğünüzde, GoPro'ya çekici bir alternatiftir. bu fiyatı almak için yıllık abonelik gerekmez. Hero11 ise 500 dolardan başlıyor. (Bir yıllık GoPro aboneliğine kaydolursanız Hero11'i 400$'a alabilirsiniz, ancak bu, yılda 100$'dan yenilenir.) Bugünlerde 350$'a kadar alabileceğiniz GoPro Hero10'u keşfetmeye değer . Ancak bir GoPro aboneliğinin sunduğu daha yüksek çözünürlüğe veya yedekleme ve bulut hizmetlerine ihtiyacınız yoksa, DJI'nin Osmo Action 3'ü çok daha ucuz bir alternatiftir.

Dji Osmo Action 3 İnceleme

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!