Çevre Dostu Malzemeler Kullanan 5 EV Üreticisi
Çevre Dostu Malzemeler Kullanan 5 EV Üreticisi
Biliyoruz: EV pilleri yerden çıkmak için harika değil. Bu nedenle EV üreticileri oyunlarını her alanda yükseltiyor.

Elektrikli araçların ana çekiciliklerinden biri, çevre için son derece faydalı olan egzoz gazlarının olmamasıdır. Bununla birlikte, elektrikli araçlar temiz bir alternatif ve otomotiv taşımacılığının geleceği olarak faturalandırıldığından, bunları oluşturmak için kullanılan malzemelerin de çevre dostu olması gerekir.

Lityum-iyon pillerde kullanılan malzemeleri elde etmek için madencilik süreci en hafif tabirle en temizi değildir, bu nedenle bu etkiyi başka yerlerdeki yeşil malzemelerle dengelemek harika bir fikirdir. Şu anda EV üreticileri, tedarik zincirini daha sürdürülebilir hale getirmeye yardımcı olmak için daha yeşil malzemeler uygulamak için çalışıyor.

1. Birden Fazla EV Üreticisi Vegan Deri Kullanıyor

1. Birden Fazla EV Üreticisi Vegan Deri Kullanıyor

İnek derisinden elde edilen gerçek deri, son derece savurgan bir endüstriyi besler ve her yıl tonlarca zararlı emisyon üretir. Canlı bir hayvandan deri elde etmek de acımasızdır, özellikle de hayvanlar hapsedilmişse ve kötü koşullarda yaşıyorsa.

Alternatif, giderek daha fazla elektrikli aracın içini süsleyen vegan deridir. Tesla, araçlarında sentetik deri kullanıyor ve malzeme lekelere karşı süper dayanıklı ve aynı zamanda su geçirmez.

Ultra hızlı Model S Plaid'deki gibi Tesla'nın Ultra Beyaz iç mekanlarından birini gördüyseniz, sadece ona bakarak sentetik deri olduğunu asla bilemezsiniz. Nihayetinde ideal çözüm, mango, ananas veya mantar gibi doğal malzemelerden yapılmış vegan deri kullanmaktır.

Tüm bu alternatifler mevcuttur ve bu gaddarlık içermeyen postları yapma teknolojisi daha uygulanabilir hale geldikçe, bu deri alternatiflerinin otomotiv endüstrisinde her yerde ortaya çıkmaya başlamasını bekleyin.

Bir araçtaki deri iç mekan, sonunda ICE motoru kadar arkaik olarak kabul edilecek bir şeydir ve bu hayvan tabanlı iç mekanların aşamalı olarak kaldırılması yeterince hızlı olamaz. Meyvelerden yapılmış rahat bir iç mekanda oturduğunuzu hayal edin, gittiğimiz yön bu ve geleceğin inekleri gerçekten çok minnettar olacak.

2. BMW i3'te Bol miktarda Geri Dönüştürülmüş Malzeme

2. BMW i3'te Bol miktarda Geri Dönüştürülmüş Malzeme

Daha sürdürülebilir bir tedarik zinciri oluşturmak, yeşil arabaları çevre için gerçekten daha iyi hale getirmenin anahtarıdır. Bu bağlamda BMW, i3 modelinin üretiminde geri dönüştürülmüş malzemeler uygulayarak fark yaratmaya çalışıyor. BMW i'nin sürdürülebilirlik sayfasına göre BMW i3'ün iç tasarımı, sürdürülebilirliğe odaklanılarak ve geri dönüştürülmüş kaynaklardan gelen malzemeler kullanılarak yapılmıştır.

Genel olarak, BMW i3'ün iç mekanında %25 oranında yenilenebilir ham madde ve geri dönüştürülmüş plastik kullanılmıştır.

Üreticiler, tüketiciler için emisyonsuz araçlar üretmenin ve üretim sürecinin temiz olmasını sağlamanın önemini anlamalıdır. Malzemelerin kaynağı ve ne kadar sürdürülebilir oldukları da çok önemlidir.

İdeal senaryo, bir aracın iç malzemelerinin %100'ünü geri dönüştürülmüş seçeneklerle ve ayrıca kolayca yeniden kullanılabilen ve tedarik zincirine geri konulabilen malzemelerle değiştirmektir.

3. Mazda, MX-30 EV İç Mekanlarında Mantar Kullanıyor

Mantar, genellikle şarap şişeleriyle ilişkilendirilen bir malzemedir, bu nedenle bir EV iç mekanında mantar kullanıldığını öğrenmek çoğu kişi için çok şaşırtıcıdır. Ancak Mazda bu malzemeyi, otomobil üreticisinin en iyi elektrikli SUV'larla rekabet etmeye yönelik ilk denemesi olan MX-30 EV'de kullanıyor.

Cork garip görünebilir, ancak Mazda'nın tarihini düşündüğünüzde öyle değil. Japon otomobil üreticisi başlangıçta bir mantar üreticisi olarak başladı, bu da neden ilginç malzemeyi tercih ettiklerini açıklıyor.

Bu, nostalji ve Mazda'nın sürdürülebilirlik kaygısının bir karışımı. Düşünürseniz mantarla gitmek harika bir seçim çünkü bu aynı zamanda yenilenebilir bir kaynaktan gelen dahiyane bir malzeme. Özellikle şirketle olan eğlenceli tarihsel bağı düşünüldüğünde, Mazda için her iki dünyanın da en iyisi. Daha da iyisi, mantar bir aracın içinde harika görünür ve sert plastikten çok daha çekicidir.

Mantar, sert plastiklerin yerine daha yaygın kullanılan araçların içinde yolunu bulmaya devam ederse, pek çok insanın şikayet edeceğini sanmıyorum. Malzeme ayrıca son derece sürdürülebilirdir. Ağacın kendisini öldürmeden mantar ağaçlarından toplanabilir.

MX-30'un içi, yenilikçi malzemelerle sürdürülebilir bir geleceğin yolunu açıyor. Mantar, meyve ve mantardan elde edilen vegan deri ile birlikte, geleneksel olarak israf edilen iç araç parçalarının yapılma şeklini değiştirme potansiyeline sahiptir.

4. Polestar'ın Precept Konsept Otomobilinde Eski Balık Ağları Kullanılıyor

4. Polestar'ın Precept Konsept Otomobilinde Eski Balık Ağları Kullanılıyor

Polestar yenilikçi bir şirkettir ve yeniliğin aracının iç kısmına kadar uzandığından emin olur. Precept konsepti, oturma yüzeylerini hizalamak için PET şişelerden elde edilen havalı bir kumaş kullanıyor ve koltuklar için çekici ve aynı zamanda son derece sürdürülebilir bir malzeme yaratıyor. İç kısım ayrıca eski balık ağları için harika bir kullanıma sahiptir.

Malzemeler için ikinci kullanımlar bulmak, önümüzdeki yıllarda üreticiler için en büyük önceliklerden biri olacak ve Polestar'ın eski balık ağlarından yapılan yenilikçi halıları, savurgan malzemelerin ikamesi bulunurken sürdürülebilirliğin yenilikçi seçimlerle sonuçlanabileceğini gösteriyor.

Bir aracın içi için hangi malzemelerin kabul edilebilir olduğu konusunda açık fikirli olmak, özellikle bunun gibi eğlenceli çözümler ortaya çıkmaya devam ederken, ileriye dönük olarak çok önemli olacaktır. Polestar kartlarını doğru oynarsa, geri kazanılmış malzemeleri pahalı bir aracın iç mekanında tercih edilen "birinci sınıf" öğeler olarak bile belirleyebilir.

5. Volvo'nun EV'leri Nordico Malzemesi İçin Deriden Kaçınacak

5. Volvo'nun EV'leri Nordico Malzemesi İçin Deriden Kaçınacak

Volvo her zaman ileri görüşlü bir şirket olmuştur. İsveçli otomobil üreticisi, yolcu güvenliği açısından her zaman eğrinin önünde olmasıyla tanınır. Şimdi, Volvo sürdürülebilir EV iç mekanları açısından sorumluluğu yönetmeye çalışıyor.

İsveçli şirket, EV'nin tüm iç mekanlarını derisiz hale getirmeyi hedefliyor. Bu, lüks araç segmentinde zorlu bir iş ama Volvo'nun harika bir girişimi. Volvo'nun aracının oturma yüzeylerinde deriyi değiştirmek için seçtiği malzemeye Nordico adı veriliyor. Volvo'nun basın açıklamasına göre, malzeme Volvo Cars tarafından geliştirildi ve geri dönüştürülmüş malzemelerden yapıldı.

Nordico, bir aracın iç kısmında hayvan postlarının kullanılması şeklindeki acımasız uygulamayı ortadan kaldıracak bir malzemedir ve aynı zamanda yeşil bir alternatiftir. Nordico'yu yapmak için kullanılan malzemeler, normalde çöplükleri tıkayan geri dönüştürülmüş PET şişelerden eski şarap mantarlarına kadar çeşitlilik gösterir.

Otomobil üreticilerinin alışılmışın dışında düşünüp yeni malzemeleri, özellikle de üretim hattını daha çevreci ve daha sürdürülebilir hale getirmeye yönelik uzun bir yol kat eden malzemeleri araç içlerine uyguladığını görmek harika.

İç Malzemeler Büyük Bir Şekilde Gelişmeye Devam Edecek

Tipik otomotiv iç mekanı yorulmadan oynandı ve deri ve plastik kullanımı sadece sürdürülemez değil, aynı zamanda sıkıcı.

Araç içlerinde yeni ve daha heyecan verici iç malzemeler ortaya çıkmaya devam ettikçe, tüketiciler olarak açık fikirli olmak önemlidir. Aracımızın iç kısmında bu malzemelerin kullanılmasından çevrenin faydalanacağı anlamına geliyorsa, hepimiz bundan yanayız.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!