Bluesky, mavi kelebek logosunu tanıttı
Bluesky, mavi kelebek logosunu tanıttı
Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey’in öncülüğünde hayata geçirilen sosyal medya platformu Bluesky, yeni logosunu duyurdu. Mavi gökyüzü ve bulutların yerini alan mavi kelebek, platformun değişim ve dönüşüm vizyonunu simgeliyor.

Bluesky, 2019 yılında Twitter Inc. bünyesinde başlatılan bir girişim olarak ortaya çıktı. Amaç, birden fazla sosyal ağın, kendi kürasyon ve moderasyon sistemleriyle, açık bir standart aracılığıyla diğer sosyal ağlarla etkileşime girebileceği “merkezi olmayan bir sosyal ağ protokolü” geliştirmekti.

2021 yılında Twitter Inc.'den ayrılan Bluesky, bağımsız bir kamu yararı şirketi olarak kuruldu1 Şirketin CEO’su olarak Jay Graber görev aldı. Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey ve XMPP’nin yaratıcısı Jeremie Miller ise yönetim kurulunda yer aldı.

Bluesky, kendi geliştirdiği Authenticated Transport (AT) protokolü üzerine inşa edilen bir mikroblog platformu olarak hizmet veriyor. Kullanıcılar, 300 karaktere kadar mesajlar gönderebiliyor. Mesajlar, Twitter’a benzer şekilde, kullanıcıların haber akışında görünüyor. Platform, iOS ve Android için uygulamaların yanı sıra web sitesi üzerinden de erişilebilir durumda.

Bluesky, daha önce mavi gökyüzü ve bulutların yer aldığı bir logo kullanıyordu. Ancak 26 Aralık 2023 tarihinde yapılan bir duyuruyla, logosunu mavi kelebek olarak değiştirdiğini açıkladı.

CEO Jay Graber, yaptığı açıklamada, birçok platform kullanıcısının zaten sosyal ağ sembolü olarak kelebek emojisini kullandığını belirtti. Graber, “Kelebek, elbette uçuyor. Ama daha da önemlisi değişimin ve dönüşümün sembolüdür. Başlangıçta, insanların Bluesky kollarını belirtmek için organik olarak kelebek emojisini kullandıklarını fark ettik. Biz onu sevdik ve yayıldıkça sahiplendik. Kelebek, sosyal medyayı yeni bir şeye dönüştürme misyonumuzu anlatıyor. Kozasından çıkan bir kelebek gibi, açılmaya başlıyoruz.” dedi.

Graber, ayrıca geçtiğimiz hafta Bluesky gönderilerinin artık dışarıdan da görüntülenebileceğini duyurdu. Böylece, platformun daha fazla kullanıcıya ulaşması ve daha şeffaf olması hedefleniyor.

Bluesky’nin şu ana kadar yaklaşık 2,6 milyon kullanıcısı bulunuyor5 Platform, henüz beta aşamasında olduğu için, kayıt olmak için bir davet kodu gerekiyor. Ancak şirket, yakın zamanda genel kullanıma açılacağını belirtiyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!