Akıllı Telefon Klavyem Düzgün Çalışmıyor: Nedeni Kötü Amaçlı Yazılım mı?
Akıllı Telefon Klavyem Düzgün Çalışmıyor: Nedeni Kötü Amaçlı Yazılım mı?
Kötü amaçlı yazılım, iPhone veya Android cihazınız dahil olmak üzere cihazlarda her türlü performans sorununa neden olabilir. Peki buna klavyeniz de dahil mi?

Akıllı telefonunuzu arkadaşlarınızla iletişim kurmak, internette gezinmek veya sosyal medyada gönderi paylaşmak için kullanmak isteyip istemediğinize göre, işlevsel bir klavyeye ihtiyacınız var.

Bir akıllı telefon klavyesi düzgün çalışmadığında yazılım sıfırlaması yapmak, önbelleği temizlemek veya farklı bir klavye uygulaması yüklemek çoğu sorunu çözmek için yeterlidir. Ama ya bunların hiçbiri yardımcı olmazsa?

Kötü Amaçlı Yazılım Neden Klavye Arızalarına Neden Olabilir?

Kötü Amaçlı Yazılım Neden Klavye Arızalarına Neden Olabilir?

Android telefonların kötü amaçlı yazılımlara karşı iOS cihazlardan daha savunmasız olduğu iyi bilinir, ancak iPhone'lar da savunmasızdır ve yalnızca hapse atılmış iPhone'lar değil. Akıllı telefonunuzdaki klavye arızalıysa, gecikiyorsa, ekranda görünmesi uzun sürüyorsa veya bir tuşa bastığınızda yanıt vermiyorsa, akıllı telefonunuza virüs bulaşmış olabilir.

Kötü amaçlı yazılım, genellikle tüm cihazı etkilediği için akıllı telefon klavye arızalarına yol açabilir. Kötü amaçlı programlar, aşırı ısınma, gecikmeler ve çökmeler, daha kısa pil ömrü vb. gibi çeşitli sorunlara neden olur. Kötü amaçlı yazılım türüne bağlı olarak kişisel bilgileriniz ve gizliliğiniz de etkilenebilir.

Tipik olarak, kötü amaçlı yazılım önemli miktarda bilgi işlem gücü tüketir; ilk etapta performans sorunları yaratan şey budur. Akıllı telefonunuzun işletim sistemi etkilendiğinden, varsayılan klavye uygulaması da dahil olmak üzere üzerinde yüklü olan tüm programlar etkilenir.

Kısacası, akıllı telefonunuzdaki klavye düzgün çalışmıyorsa ancak diğer her şey düzgün çalışıyorsa, muhtemelen kötü amaçlı yazılımınız yoktur. Ancak klavyede performans sorunları varsa ve başka bulaşma belirtileri fark ederseniz, bunun sorumlusu büyük olasılıkla kötü amaçlı bir programdır.

Ne Tür Mobil Kötü Amaçlı Yazılımlar Klavye Sorunlarına Neden Olur?

Ancak ne tür kötü amaçlı yazılımlar akıllı telefonunuzdaki klavyenin çalışmaya başlamasına neden olur?

Meşru bir program kılığına girmiş bir kötü amaçlı yazılım olan bir Truva atı kesinlikle bunu yapacaktır. Aynı şey reklam yazılımı (istenmeyen reklamları görüntüleyen kötü amaçlı yazılım), casus yazılım ( bilgileri izinsiz kaydeden kötü amaçlı yazılım), solucanlar (kendini kopyalayan kötü amaçlı programlar) ve özellikle kripto hırsızları için söylenebilir.

Cryptojacking, bir siber suçlunun kripto para madenciliği yapmak için bir hedefin cihazını ele geçirdiği bir saldırıdır. Başka bir deyişle, akıllı telefonunuza bir cryptojacker bulaştıysa, bilgi işlem gücü kriptografik denklemleri çözmek ve başka biri için dijital para birimi oluşturmak için kullanılacaktır. Bu, her türlü performans sorununa neden olur ve muhtemelen klavyenin gecikmesine neden olur.

Bir Akıllı Telefondan Kötü Amaçlı Yazılım Nasıl Kaldırılır

Klavyenizi kullanılmaz hale getiren şeyin kötü amaçlı yazılım olduğuna inanıyorsanız, yapmanız gereken ilk şey kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımı indirip çalıştırmaktır. Tüm büyük uygulama mağazalarında bir dizi ücretsiz antivirüs paketi vardır ve çoğu, kötü amaçlı bir programı kaldıramıyorsa bile en azından algılayabilmelidir.

Ayrıca yapmanız gereken, telefonunuzda bilmediğiniz uygulamaları aramaktır. Bir uygulamayı indirdiğinizi hatırlamıyorsanız ve önceden yüklenmiş olarak gelmediyse, akıllı telefonunuza kötü amaçlı yazılım dağıtıyor olma ihtimali yüksektir. Bir tane bulursanız, onu kaldırdığınızdan emin olun ve ardından cihazınızı bir virüsten koruma programı ile tarayın.

Bunların hiçbiri işe yaramazsa, hala bir seçeneğiniz kalır: fabrika ayarlarına sıfırlama. Bu, akıllı telefonunuzu ilk açtığınız zamanki ilk durumuna geri yükleyecektir. Unutmayın, bu, cihazınızdaki tüm verileri siler, yani herhangi bir yere yedeklenmediği sürece geri getiremezsiniz. Bu gerçekten son çare.

https://www.youtube.com/watch?v=SSeQeMZS4_A

Akıllı Telefonunuzun Klavyesini Onarın ve Kendinizi Koruyun

Kötü amaçlı yazılımı akıllı telefonunuzdan kaldırdıktan ve klavye düzgün çalışmaya başladığında, kendinizi bir daha asla benzer bir durumda bulmayacağınızdan emin olmanız gerekir. Bu, güvenilir kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımı yüklemeyi, şüpheli web sitelerinden uzak durmayı, güvenli uygulama mağazalarını kullanmayı ve en son siber tehditlere göz kulak olmayı içerir. Ancak her zaman güvende kalmak için akıllı telefon güvenliğinin gerçekte nasıl çalıştığını anlamanız gerekir, bu nedenle başlangıç ​​için yaygın mitleri ve yanlış kanıları öğrenin.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!