Kuzey Irak’ta PKK’lı teröristlerin sızma girişimi püskürtüldü: 5 şehit, 8 yaralı
Kuzey Irak’ta PKK’lı teröristlerin sızma girişimi püskürtüldü: 5 şehit, 8 yaralı
Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) üs bölgesine sızmaya çalışması sonucu çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sızmaya çalışan 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bölgedeki operasyonların devam ettiğini bildirdi.

MSB’den yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımızın şehit olduğu, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımızın da yaralandığı belirtildi.

Yaralılarımızın hastaneye sevk edildiği ve tedavilerine başlandığı kaydedilen açıklamada, “Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Pençe serisi operasyonlarla terör örgütüne darbe üstüne darbe

TSK, Kuzey Irak ve bölgede yürüttüğü Pençe serisi operasyonlarla terör örgütü PKK’ya ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor. MSB verilerine göre, Pençe serisi operasyonlar kapsamında yakın zamana kadar 831 terörist etkisiz hale getirildi, bin 281 adet silah ele geçirildi, bin 407 mağara yıkıldı.

Pençe-Kilit serisi operasyonlar ise 2022 yılından itibaren başlatıldı ve örgütün barınma noktaları sırayla temizlendi. Şırnak’ın karşısında Sinat ve Haftanin, Hakkari’nin karşısında da Zap ve Hakurk kampları hedef alındı. Avaşin, Basyan ve Metina kampları da operasyon kapsamında önemli ölçüde imha edildi. En zor bölgeler arasında sayılan Zap da ağır kış koşullarına rağmen kıskaç altında tutuluyor.

TSK, terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki varlığına son vermek için Pençe serisi operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Operasyonlarda kara kuvvetleri, hava kuvvetleri ve özel kuvvetler birlikte hareket ediyor. Komandolar, zorlu arazi koşullarına rağmen teröristler tarafından kullanılan mağaralara tek tek giriyor, bölgeyi teröristlerden temizliyor. F-16’lar da bölgedeki terör noktalarını vurmaya başladı.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!