İmamoğlu’na Erzurum’da provokasyon
İmamoğlu’na Erzurum’da provokasyon
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da gerçekleştirdiği bir etkinlik sırasında taşlı saldırıya maruz kaldı. Maalesef polis ekipleri, saldırganlara müdahale etmediği için İmamoğlu, konuşmasını yarıda kesmek ve bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. Saldırı nedeniyle İmamoğlu'na herhangi bir fiziksel zarar verilmedi, ancak bu tür şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğu konusunda toplumda endişe yaratmaktadır.

Erzurum'da gerçekleştirilen bir etkinlik sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olan Ekrem İmamoğlu'na taşlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrasında, İmamoğlu kısa bir süre otobüsün üstünde konuşmasını sürdürdü, ancak güvenliğini sağlamak amacıyla daha sonra otobüse geçmek zorunda kaldı. Olayın ardından güvenlik güçleri, saldırganları yakalamak için soruşturma başlattı. Saldırı, birçok kesim tarafından kınandı ve siyasi şiddetin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da taşlı saldırıya uğramasının ardından, polis ekiplerinin saldırganlara müdahale etmemesine tepki gösterdi. Konuşmasında, "Bu saldırganlar sokakta rahatça dolaşırken, polisimizin görevi ne? Sizi bu saldırganları yakalamak için görevlendirdik. Eğer görevinizi yapamıyorsanız, bu işi bize söyleyin, biz yapalım. Bunu seyreden polisler, biz de sizi seyrediyoruz!" ifadelerini kullandı. İmamoğlu'nun bu sözleri, polis ekiplerinin sorumluluklarını yerine getirmediği iddialarını yeniden gündeme getirdi.

İmamoğlu şunları kaydetti:

"Bu şehrin valisi, emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz. Hiç sorun yok. Aldatılmış gençler olabilir. Aldatılmış yöneticiler olabilir. Burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz polisler. Erzurum Valisi, Erzurum Belediye Başkanı... Hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz."

Erzurum'da gerçekleştirilen taşlı saldırı sonrası konuşmasını sürdürmekte zorlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, saldırganların etkisiz hale getirilmemesi nedeniyle güvenliği sağlamakta güçlük çekti ve sonunda bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. İmamoğlu'nun bu olay sonrası yaptığı açıklamalarda, polis ekiplerinin tutumunun adalete uygun olmadığını ve halkın can güvenliğini sağlamakla yükümlü olduklarını belirterek, yetkililere sert eleştiriler yönelttiği görüldü. Saldırı sonrası yaşananlar, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşerken, birçok kesim olayın aydınlatılması ve suçluların adalete teslim edilmesi için adımların atılmasını talep etti.

YARALILAR VAR

Erzurum'da gerçekleştirilen siyasi mitingde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'na taşlı saldırı düzenlenmesi sonrasında, miting alanında bulunan bazı yurttaşların da saldırı nedeniyle yaralandığı öğrenildi. Saldırı sonrasında, yaralanan vatandaşlar hemen hastaneye kaldırılırken, sağlık ekipleri tarafından yapılan açıklamada yaralanan kişilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Saldırı sonrasında, güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı incelemelerde bulunarak saldırganların yakalanması için çalışmalar başlattı.

SALDIRI SONRASI İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu açıklamalarında şunları kaydetti:

"İki gün öncesinden itibaren çağrılar yapıldı. Gün içerisinde biz hem Sivas’ta hem de Çorum’da miting yaptık sonra Erzurum’a geldik. Büyükşehir Belediyesi Büyük bir nezaketsizlik göstererek 40-50 tane otobüsü yığarak nezaketsizlik yaptı. Sonra vali ile irtibat kuruldu. Valinin aynen ifadesi söylüyorum. 5 bine yakın polisimiz de gerekli tedbirler alınmıştır hiçbir sorun yok zaten otobüsler de yerinde çekiliyor demiştir. Akabinde havalimanında karşılamayla beraber konuşmayı yapacağımız alana vardık."

GÖZÜMÜN ÖNÜNDE 10-15 İNSAN YARALANDI

İmamoğlu, taşların yağdığı kalabalıkla karşılaşınca otobüsün üstüne çıktı, ancak saldırı devam edince konuşmasını kesmek zorunda kaldı. Taşların TOMA tarafından alındığını ve polislerin hiçbir müdahalede bulunmadığını belirtti. Saldırı sonucu en az 10-15 kişinin yaralandığı ve taşların İmamoğlu'nun üzerine ve diğer insanların üzerine düştüğü açıklandı. İmamoğlu aracın içine sığındı ve vatandaşları saldırıdan uzaklaşmaları için uyardı.

AKP’Lİ VE MHP’Lİ GRUP

İmamoğlu, polislere uyarıda bulundu ve "Müdahale etmezseniz suç duyurusunda bulunacağım" dedi. Ardından aracına binerek oradan ayrıldı. Olayın tamamı orada gerçekleşti ve kalabalığın en fazla 200 kişi olduğunu söyledi. İmamoğlu, olayın bir tarafında 200 kişilik bir grubun olduğunu ve ne onların Ak Partili olduğunu ne de diğerlerinin ülkücü olduğunu belirtti.

ELİNDE TÜRK BAYRAKLI İNSANLARA TAŞLI SALDIRI MEMLEKETİ BÖLME ANLAYIŞIDIR

Seçim sürecinde yaşanan bu tür olaylar kabul edilemez ve üzücüdür. Oradaki insanların can güvenliğinin sağlanması için en geç 20 dakika içinde bir açıklama yapılmasını bekleyeceğim. Gerekirse yaralıları ziyaret edeceğim. Bu tür şiddet eylemlerinde bulunanların ve bu tür olaylara izin verenlerin, en üst yöneticiler dahil olmak üzere, sorumlulukları bulunmaktadır. Erzurum'a yakışmayan bir vali ve yönetim anlayışı vardı. Yaralılar hakkında bilgi almadan Erzurum'dan ayrılmayacağım. Türk bayraklarıyla donatılmış insanların milli duygularını sömürerek onları taşlatanlar, bu memleketi bölme anlayışının sahibi olan bir anlayıştır ve buna karşı mücadelemiz devam edecektir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Nedennedir
Bu yorum spoiler içerir mi? Okumak isterseniz buraya tıklayın.

Beter olasın ekrem 😂

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg