Dünya nüfusunun yarısı dang virüsüne yakalanma riski altında
Dünya nüfusunun yarısı dang virüsüne yakalanma riski altında
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya nüfusunun yarısının sivrisineklerden bulaşan dang virüsüne yakalanma riski altında olduğunu açıkladı. DSÖ'nün açıklamasına göre, dang virüsü, tropik ve subtropik bölgelerde yaygın olarak görülen bir hastalıktır ve her yıl yaklaşık 400 milyon kişiyi enfekte etmektedir. Dang virüsü, Aedes cinsi sivrisineklerin sokması ile bulaşır. Bu sivrisinekler, gündüzleri aktiftir ve su birikintilerinde ürerler.

Dang virüsü, genellikle hafif semptomlara neden olur ve kendiliğinden geçer. Ancak, bazı kişilerde daha ciddi hastalıklara yol açabilir. Dang virüsü, özellikle çocuklarda ve yaşlılarda daha ciddi hastalıklara neden olabilir. Dang virüsü ile enfekte olan kişilerde, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, eklem ağrıları, bulantı ve kusma gibi belirtiler görülebilir. Daha ciddi vakalarda, dang virüsü, şok ve ölüme neden olabilir.

Dang virüsüne karşı aşı yoktur. Ancak, dang virüsü bulaşmasından korunmak için bazı önlemler alınabilir. Bu önlemler arasında, sivrisineklerin ısırdığı saatlerde (gündüzleri) dışarı çıkmamak, açıkta bulunan su birikintilerini yok etmek ve sivrisinek kovucu kullanmak yer alır.

DSÖ, dang virüsü ile mücadele için ülkelere çağrıda bulundu. DSÖ, ülkelere, dang virüsüne karşı aşı geliştirme çalışmalarını hızlandırmalarını, sivrisinek kontrol programlarını güçlendirmelerini ve halkı dang virüsü hakkında bilgilendirmelerini tavsiye etti.

Dang virüsü, önemli bir halk sağlığı sorunudur. Dang virüsü ile mücadele için ülkeler tarafından ortak bir çaba gösterilmesi gerekmektedir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!