YSK Başkanı Ahmet Yener geçici seçim sonuçlarını açıkladı!
YSK Başkanı Ahmet Yener geçici seçim sonuçlarını açıkladı!
2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimleri, büyük bir heyecanla ve yüksek katılımla gerçekleşti. Seçim süreci, Türk halkının sağduyu ve demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha ortaya koydu. 28 Mayıs'ta gerçekleşen ikinci tur seçimler, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında kıyasıya bir yarışa sahne oldu.

Seçim günü, sabah saatlerinden itibaren seçmenler sandıklara akın etti. Sağduyu ile oy kullanan seçmenler, demokratik sürecin önemini bir kez daha vurguladılar. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) titiz çalışmaları, seçimlerin adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini sağladı. Seçim sürecinde herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması, seçim güvenliği konusundaki başarının bir göstergesi oldu.

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarının açıklanması için sabırsızlıkla beklenen anı duyurdu. Seçim sonuçlarının geçici olduğunu belirten Yener, sistemde kaydedilmemiş oyların sonucu etkilemeyeceğini ifade etti. Geçici sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiği kesinleşti.

Türkiye, seçim heyecanına bir kez daha şahitlik etmektedir. 28 Mayıs'ta gerçekleşen 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlanmıştır. Seçimlerde yalnızca 2 aday yer almış ve oy verme işlemi saat 17.00'de sona ermiştir. Oy sayımı başlamış ve seçim yasaklarının ne zaman kalkacağına dair gözler tümüyle o saate odaklanmıştır. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener'in açıklamasıyla birlikte saat 18.15'te seçimle ilgili yayın yasağı kaldırılmıştır. Yener, YSK'nın geçici seçim sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiğini duyurmuştur.

Türkiye, 14 Mayıs'taki seçimlerin ardından bugün cumhurbaşkanını belirlemek üzere bir kez daha sandık başına gitti. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarıştığı 2. tur seçim sürecinde, oy kullanma işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı ve 17.00'de sona erdi.

SEÇİM SONUÇLARINA ETKİ EDECEK OLUMSUZ DURUM YANSIMADI

Sandıkların kapanmasının hemen ardından, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, kameralar karşısına geçerek ilk açıklamasını yapmak üzere konuştu. Yener, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bugün gerçekleşen ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminin oy verme süreci resmi olarak sona ermiştir. Şu ana kadar Yüksek Seçim Kurulu'na iletilen bilgilere göre, oy verme işlemlerine olumsuz bir etkisi olan herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiştir. Seçim süreci boyunca YSK'ya yapılan itirazlar değerlendirilmiş ve ilgili il ve ilçe seçim kurullarına iletilmiştir.

Seçimlere katılım gösteren seçmenlerimize, cumhurbaşkanı adaylarımıza, temsilcilere, siyasi partilere, Yüksek Seçim Kurulu'nun saygıdeğer üyelerine ve kurulumuzdaki siyasi parti temsilcilerine, merkez teşkilatımızdaki personelimize, il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarımızdaki personelimize, sandıklarda görev alan tüm görevlilere ve bu süreçte bize destek olan ilgili bakanlıklarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, güvenlik görevlilerimize ve baştan beri bizimle birlikte olan siz değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum.

Seçimlerin Türk milletine ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum arkadaşlar.

ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI SEÇİLMİŞTİR

YSK Başkanı Ahmet Yener, saat 22.30 sularında yaptığı konuşmada geçici seçim sonuçlarını açıklarken aşağıdaki ifadeleri kullandı:

An itibarıyla sistemde kaydedilmemiş olan 890 bin 20 oy oranının tamamının, cumhurbaşkanı adaylarından herhangi birine verilse dahi sonuçların değişmeyeceği tespit edilmiştir. Geçici sonuçlar doğrultusunda, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiği görülmektedir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!