Seçim sonuçları açıklanacak! Sandıklar kapandı, Türkiye genelinde oy verme işlemi sona erdi
Seçim sonuçları açıklanacak! Sandıklar kapandı, Türkiye genelinde oy verme işlemi sona erdi
Bugün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi saat 08.00'de başladı ve saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Şimdi tüm gözler Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) çevrildi ve oy sayımı işlemi başladı. Yasakların kalkmasıyla birlikte, Mynet'ten tüm sonuçları merakla takip edebilirsiniz.

Bugün, Türkiye için oldukça heyecanlı bir gün. Sabah saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi, akşam saat 17.00'de sona erdi. Şimdi, seçim yasaklarının kaldırılması için tüm gözler Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) olacak. YSK'nın duyuracağı kararın ardından, seçim sonuçları meraklıları tarafından Mynet'ten takip edilebilecek.

YSK BAŞKANI: ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUM SÖZ KONUSU OLMAMIŞTIR

Ahmet Yener, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı olarak yaptığı açıklamada seçimin sonuçlandığını duyurdu ve "Kurulumuzun şu ana kadar herhangi bir olumsuz duruma dair bir bilgisi bulunmamaktadır" dedi. Seçim sonuçlarına dair gelişmeleri yakından takip edenler için bu açıklama oldukça önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

YSK Başkanı Yener, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin sonuçlandığını duyurdu. Yener, açıklamasında, seçim sürecinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığını belirtti. Ancak, oy verme işlemleri sırasında yurt genelinde 1 parti müşahidi ile 2 vatandaşın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi. Yener, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Seçim sürecinde emeği geçenlere teşekkür eden Yener, seçimin ülke, millet, Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partiler için hayırlı olmasını diledi. Bu açıklama, seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanması öncesindeki son durum hakkında bilgi veriyor.

HEYECAN SON DAKİKAYA KADAR DEVAM ETTİ

Türkiye'de sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi, son dakikaya kadar devam etti ve birçok vatandaş son saatleri tercih ederek sandıklara akın etti. Bu durum sandıklarda yoğunluk oluşmasına neden oldu. 64 milyondan fazla seçmenin bulunduğu Türkiye'de, oy kullanan seçmen sayısı ilerleyen dakikalarda netleşecek ve bu sayı, seçim sonuçları açıklandığında detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

SONUÇLAR KESİNLEŞİNCEYE KADAR MİLLETİMİZİN İRADESİNİ KORUMAYA DEVAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oy verme işleminin ülke genelinde "demokrasimize yakışır" bir şekilde tamamlandığını belirterek, sosyal medya hesabından dava ve yol arkadaşlarına seslendi. Erdoğan, sonuçların kesinleşinceye kadar sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, milletin iradesinin korunmasının önemine dikkat çekti.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!