Sandıklar açılmaya başladı
Sandıklar açılmaya başladı
Türkiye'de yaklaşık 64 milyon seçmenin oy kullanmasıyla gerçekleşen 14 Mayıs seçimleri sona erdi ve oy sayımı başladı. İlk sonuçlar da açıklanarak vatandaşların heyecanı biraz olsun hafifledi. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ise milyonlarca vatandaşın en merak ettiği konular arasında yer alıyor ve bu konuda da ilk bilgiler gelmeye başladı.

Türkiye, 14 Mayıs seçimleri için sandık başına giderek seçim heyecanına kapıldı. Yaklaşık 64 milyon seçmenin oylarını kullanmasının ardından sandıklar kapandı ve oy sayımı başladı. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği cumhurbaşkanlığı yarışıyla ilgili ilk sonuçlar da geldi. Türkiye'nin dört büyük şehri İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerden gelen ilk seçim sonuçları, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

GÖZLER SEÇİM SONUÇLARINDA! İLK SONUÇLAR GELDİ

Türkiye'de bu sabah saat 08.00'de başlayan ve 9 saat boyunca devam eden oy verme süreci sona erdi. Seçim heyecanı yaşayan milyonlarca seçmen, ülke genelindeki sandıklara giderek oylarını kullandı. Saat 17.00'de sandıkların kapanmasıyla birlikte, seçim sürecinin bir sonraki aşaması olan oy sayım işlemleri başladı. Sandık kurulları, oyların doğru bir şekilde sayılması için titizlikle çalışıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE KİM ÖNDE? ERDOĞAN MI KILIÇDAROĞLU MU?

Anadolu Ajansı'ndan gelen ilk sonuçlara göre sandıkların yüzde 9.06'sı açıldı. Açılan sandıklara göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 59.47 oy oranıyla önde. Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 34.79; Sinan Oğan'ın oy oranı ise 5.11. Milletvekilliği seçimlerinde ise ittifakların ilk oy oranları da belli oldu. İlk sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 68.55, Millet İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 21.60 olarak açıklandı. Partiler arasındaki yarışta ise AK Parti yüzde 49.61'le önde; MHP ise yüzde 14.94 oy oranıyla ikinci; CHP ise yüzde 14.65 ile 3. sırada yer aldı.. Seçim sonuçlarını Mynet'ten takip edebilirsiniz.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!