Rusya'nın Kamçatka Yarımadası'nda 6.9 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Rusya'nın Kamçatka Yarımadası'nda 6.9 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Rusya'nın Kamçatka yarımadasında 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrasında bölgede kriz masası oluşturuldu ve insani yardım ve geçici barınma malzemeleri sevk edildi. İlk incelemelerde hiçbir binanın yıkılmadığı ancak birçok yapının derin çatlaklarla hasar gördüğü tespit edildi. Ayrıca, deprem sonrasında birkaç artçı sarsıntı da yaşandı.

Kamçatka yarımadasında Rusya'nın Büyük Okyanus kıyısında 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerel saatle 15:06'da gerçekleşti ve bölgede büyük bir panik yarattı. Hükümetin talimatıyla bölgede kriz masası oluşturuldu ve insani yardım malzemeleri sevk edildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan ilk incelemelerde, deprem sonrası hiçbir binanın yıkılmadığı ancak birçok yapıda derin çatlaklar meydana geldiği tespit edildi. Şiddetli depremin ardından 4.6, 4.0, 3.7, 3.6 ve 4.1 büyüklüklerinde artçı sarsıntılar da meydana geldi.

Rusya'da meydana gelen deprem halkta korku ve panik yarattı. Sarsıntının büyüklüğü 6.9 olarak ölçüldü ve birçok insan sokaklara çıkarak güvende olmaya çalıştı. Yapılarda da büyük hasarlar meydana geldi.

Kamçatka bölgesinde şiddetli bir deprem meydana geldi. 6.9 büyüklüğündeki sarsıntının ardından bölge sakinleri kendilerini sokağa attı. İlk incelemelere göre hiçbir binanın yıkılmadığı ancak birçok yapının derin çatlaklarla hasar gördüğü bildirildi. Ülkede yaşanan bu felaket sonrasında kriz masası oluşturuldu ve artçı sarsıntılar devam ediyor.

Rusya'nın Büyük Okyanus kıyısındaki Kamçatka bölgesinde TSİ 06.06'da 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Rusya Bilimler Akademisi Jeofizik Bölümü, depremin derinliğinin 99.5 olduğunu açıkladı. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise depremin büyüklüğünü 6.6 olarak ölçtüğünü duyurdu.

BÖLGE SAKİNLERİ KENDİLERİNİ SOKAKLARA ATTI

Kamçatka yarımadasında meydana gelen şiddetli deprem sonrasında bölgede büyük bir panik yaşandı. Depremle birlikte bölge sakinleri kendilerini hızla sokaklara attı.

BİRÇOK YAPIDA DERİN ÇATLAKLAR OLUŞTU

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekipleri, yaptıkları ilk incelemelerde hiçbir binanın yıkılmadığını ancak birçok yapının derin çatlaklarla hasar gördüğünü tespit etti.

ÇOK SAYIDA ARTÇI SARSINTI DA MEYDANA GELDİ

Hükümetin talimatıyla Kamçatka'da kriz masası oluşturuldu ve bölgeye insani yardım ve geçici barınma malzemeleri sevk edildi. Şiddetli depremin ardından 4.6, 4.0, 3.7, 3.6 ve 4.1 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi.

Bu gelişmeler, bölge sakinlerini endişelendirirken, hükümet yetkilileri depremin etkilerini en aza indirmek için önlemler almaya devam ediyor. Bu felaket, doğal afetlerin insan hayatı üzerindeki etkisini bir kez daha gösterirken, bölgedeki insanların da bu tür afetlere karşı hazırlıklı olmaları gerektiği bir hatırlatma olarak karşımıza çıkıyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!