Prof. Dr. İlber Ortaylı: Gençlerin Deprem Yardımına Devam Etmeleri İçin Liseler ve Üniversitelerin Tatilini Uzatın
Prof. Dr. İlber Ortaylı: Gençlerin Deprem Yardımına Devam Etmeleri İçin Liseler ve Üniversitelerin Tatilini Uzatın
Türkiye, geçtiğimiz günlerde deprem tehdidi altında bulunan Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen ve on binlerce insanın hayatını kaybettiği 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından, arama kurtarma çalışmaları ve yardım faaliyetlerine odaklandı.

Bu kritik durumda, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, lise ve üniversite öğrencilerinin deprem bölgesine yönelik yardımlarına dikkat çekti. Ortaylı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve üniversitelerine bir hafta daha tatil uzatılması çağrısında bulundu.

Ortaylı, Türkiye'deki her yerde desteğe hazır olan gençlerin gücüne dikkat çekti ve liseler ve üniversiteler için bir hafta daha tatil verilmesinin, gençlerin yardım etmeye devam etmelerini sağlayacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerin bu konuda dikkatli olması gerektiğine işaret etti.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı

Lise ve üniversite öğrencilerinin deprem bölgelerine yönelik yardımlarına dikkat çekerek, okullarda tatilinin bir hafta daha uzatılması çağrısı yapmıştır.

Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen ve on binlerce insanın hayatını kaybettiği 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremden sonra, depremlere maruz kalan şehirlerde arama kurtarma çalışmaları sürerken, Türkiye genelinde de yardım faaliyetleri devam ediyor.

Deprem mağdurlarına yardım etmekte olan tüm gençlerin ortaya çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. İlber Ortaylı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve üniversitelerine seslendi.

Sosyal medya hesaplarından liseler ve üniversiteler için bir hafta daha tatil uzatılması çağrısı yapan Prof. Dr. İlber Ortaylı, şunları kaydetti:

Türkiye'de her yerde bütün gençler sahada. Liselere ve üniversitelere bir hafta daha tatil verilmeli ki desteğe devam etsinler. Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerin dikkatine.

Türkiye, deprem sonrası yardım ve arama kurtarma faaliyetlerinde tüm gençlerin ortaya çıktığına tanıklık etmektedir. Prof. Dr. İlber Ortaylı, lise ve üniversite öğrencilerinin bu yardım faaliyetlerine destek olması için okullarda tatilin bir hafta daha uzatılması çağrısında bulunmuştur.

Bu tür afetlere hazırlıklı olmak ve insanların hayatını kurtarmak için, herkesin yardım etmeye hazır olması önemlidir. Gençlerin de bu konuda rol alması, depremzedelere yardım etmeyi ve hayatlarını kurtarmayı öncelikli hale getirdiği göstermektedir.

Önemli olan insanların hayatını kurtarmak ve destek olmaktır. Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversiteler, Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın çağrısına kulak vermeli ve gençlerin yardım etmelerine olanak tanımalıdır. Türkiye, deprem sonrasında hep birlikte kalınacaktır.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!