Ogün Samast Hakkındaki Yeni İddianamede 12 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor
Ogün Samast Hakkındaki Yeni İddianamede 12 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan yeni bir iddianame, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında 12 yıla kadar hapis cezası talep ediyor. Samast'a yöneltilen suçlamalar arasında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" bulunuyor.

İddianame, Hrant Dink'in ailesi olan Arat, Delal, Hasrof, Rahil Dink ve Sera Dink Nazarıan'ın müşteki olarak yer aldığını belirtirken, aynı zamanda İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi.

Daha önce Yasin Hayal'in "suç örgütü yöneticisi olmak" suçundan mahkûm olduğu ve Erhan Tuncel ile Ogün Samast'ın da "suç örgütü üyesi olmak" suçundan ceza aldığı hatırlatılan iddianamede, Samast'ın 5 Aralık 2014 tarihinde savcılıkta verdiği ifadeye de yer verildi. İfadeye göre, Samast, suikast planlarına dair detayları içeren bir mektup yazmıştı.

İddianamede, Ogün Samast'ın "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğuna ilişkin somut delil elde edilemediği" ifade edilirken, örgütün yönetici ve üyeleriyle belli bir irtibatının olduğu ve Samast'ın Dink cinayetini işlerken ve sonrasında örgütün çıkar ve amaçları doğrultusunda hareket ettiği belirtiliyor. Bu bağlamda, Samast'ın suça sürüklenen çocuk olarak değerlendirildiği ve "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek" suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ogün Samast'ın geçtiğimiz günlerde tahliye edilmesi, kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. İddianame, şimdi İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenecek. Bu gelişmeler, Hrant Dink cinayeti davasının yargı sürecindeki önemli bir aşama olarak kayıtlara geçti.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!