Kentsel dönüşüme yönelik yeni destek paketi açıklandı
Kentsel dönüşüme yönelik yeni destek paketi açıklandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kentsel dönüşüm projeleri ve yeni yapıların finansmanına yönelik bir paket hazırladı. Bu paket kapsamında kişi başına 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman sağlanacağı açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, kentsel dönüşüm projeleri ve yeni yapıların finansmanına yönelik bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında hazırlanan yeni finansman paketinin detayları açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması ve doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olunması amacıyla, riskli alanlarda yer alan veya kendisi riskli olan yapıların dönüştürülmesine destek sağlanacağı belirtildi.

Yeni hazırlanan finansman paketi kapsamında, kişi başına 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman sağlanacak ve finansman maliyetinin 840 baz puana kadar olan kısmı desteklenecek.

Kentsel dönüşüm sürecinde yüklenici ve konut üreticisi firmaların finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla, Hazine destekli kefalet sistemi (KGF) de yeni finansman paketi kapsamına dahil edildi. Bu sayede, firmalar uygun koşullarda finansmana erişebilecekler.

Yeni hazırlanan finansman paketi kapsamında, Hazine destekli kefalet sistemi (KGF) uygulamasındaki tazmin oranı yüzde 7'den yüzde 9'a çıkarılacak. Bu sayede, kentsel dönüşüm sürecinde finansman sağlayan firmaların daha güvenceli bir ortamda çalışmaları hedefleniyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm sürecinde yeni bir döneme girildiğini belirterek, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte atılan adımlarla sürecin hızlandırılacağını açıkladı. Kredi limitinin 600 binden 1 milyon 250 bine çıkarıldığını, 10 yıl vade ve 0.79 faizle 1 milyon 250 bin lira kredi imkanı sunulacağını ifade etti.

Bakan Kurum ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hazine destekli kefalet sisteminin de kapsama dahil edildiğini ve kentsel dönüşüm sürecinde yüklenici ve konut üreticisi firmaların uygun koşullarda finansmana erişimlerinin sağlandığını belirtti. Bu desteğin de finansman paketi kapsamında sunulan diğer avantajlarla birlikte, kentsel dönüşümün hızlandırılmasına önemli bir katkı sağlaması hedefleniyor.

Bakan Kurum'un açıklamalarına göre, kentsel dönüşüm yapacak müteahhitler için ilk kez teşvik sağlanacak. 250 milyona kadar kredi imkanı, 12 ay ödemesiz ve 48 ay vadeli olarak sunulacak. Bu teşviklerle birlikte kentsel dönüşüm sürecine olan ilginin artması ve sektörün canlanması hedefleniyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!