Kahramanmaraş Depremi: 9. Gününde 3 Vatandaş Daha Kurtarıldı
Kahramanmaraş Depremi: 9. Gününde 3 Vatandaş Daha Kurtarıldı
Başta kurtarma ekipleri olmak üzere tüm ekip ve ekipmanlarla devam eden arama-kurtarma çalışmaları sonuç verdi. Görevliler tarafından enkaz altından sağ olarak çıkarılan 3 vatandaş, hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kahramanmaraş'ta Meydana Gelen Depremde 9 Gününde 3 Vatandaş Daha Kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz hafta meydana gelen depremin ardından kurtarma çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. 9 gün boyunca devam eden çalışmalar sonucunda bugün 3 vatandaş daha enkaz altından kurtarıldı.

Depremde enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için AFAD, UMKE, İtfaiye, Jandarma Taş Kümür Maden işçileri ve polis ekipleri seferber oldu. Bu ekipler arasında koordinasyon sağlanarak enkaz altındaki vatandaşların kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Bugün gerçekleşen kurtarma çalışmalarında, 3 vatandaş daha enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Kurtarılan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısı hala yüreklerimizde yaşarken, kurtarılan her bir vatandaşımızın umutlarımızı yeşerttiğini belirtmek istiyoruz. Kurtarma çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam edeceği ve enkaz altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için tüm ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığı bilgisini de paylaşmak istiyoruz.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Depremzedelerin bir an önce sağlık durumlarının düzelmesi ve normal hayatlarına dönebilmeleri için tüm tedbirlerin alınacağından da emin olabilirsiniz.

Öte yandan, depremin ardından bölgeye gönderilen yardım ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor. AFAD, Kızılay, Türk Kızılayı, Taş Kümür Maden işçileri ve diğer sivil toplum kuruluşları, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bölgeye yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

Depremin etkisiyle zarar gören binaların tespit edilmesi ve hasarlı binaların yıkım işlemleri de devam ediyor.

Bu süreçte vatandaşlar, evlerine girmeleri için binaların güvenli hale getirilmesi ve hasarlı binaların yıkımı konusunda yetkililerin uyarılarını dikkate almaları gerekiyor.

Kahramanmaraş Valiliği, depremin ardından yaptığı açıklamada, tüm vatandaşların can güvenliği konusunda duyarlı olmaları ve afetlere karşı tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

Son olarak, depremzedelerin yanında olan tüm kurum ve kuruluşlara, kurtarma ekiplerine ve gönüllülere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ülkemizde yaşanan doğal afetlerde birlik ve beraberlikle hareket ederek, zor zamanların üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!