İsmailağa Cemaati'nin Afganistan'da Taliban ile Ümmet Görüşmesi
İsmailağa Cemaati'nin Afganistan'da Taliban ile Ümmet Görüşmesi
Bağlı olduğu İsmailağa cemaati, Afganistan'da Taliban yönetimi ile sık sık görüşmelerde bulunan ve projeler üstlenen bir federasyonla temsil edildi. Bu görüşmeler sonucunda, İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani ile bir araya geldiler ve ümmet birliği için dua edildi.

İsmailağa cemaatini temsil eden İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), kendisini "İsmailağa cemaatinin yurtdışı hizmet birimi" olarak tanımlıyor. İDDEF, Afganistan'daki çalışmaları ve gelecekteki hedeflerini değerlendirmek üzere Taliban yönetimi ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında, "Ülkede yapılan çalışmalar ve ileriye dönük hedefler hakkında istişareler yapılarak ümmet birliği için dualar edildi" açıklaması yapıldı.

İDDEF, kamuoyunda daha önce Sakarya'da yaşanan deprem sonrasında iddia edilen tartışmalı bir olayla gündeme gelmişti. İddialara göre, İDDEF, depremzede çocukları annelerinden ayırarak bir tarikat yurduna yerleştirmişti. Bu olayın ardından İDDEF, "kamu yararına çalışan dernek" statüsüne alınmış ve bağışlarda vergi indirimleri ile KDV istisnaları gibi çeşitli kolaylıklar sağlanmıştı.

Öte yandan İDDEF heyeti, Afganistan ziyaretleri sırasında Enerji Bakanı Molla Abdüllatif Mansur ile de bir araya geldi. Görüşmede, "temeli atılacak yetimhane ve diğer çalışmalar hakkında istişarelerde bulunulduğu" bildirildi.

İsmailağa cemaati ve İDDEF'in Afganistan'daki bu görüşmeleri, dini ve insani yardım projeleri ile ilgili önemli gelişmelerin yaşandığı bu ülkede dikkat çekici bir gelişme olarak göz önüne çıkıyor. Bu görüşmelerin sonuçları ve projelerin nasıl ilerleyeceği yakından takip edilmeye devam edecektir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!