İlkokulda Şok Şiddet Skandalı! Küçük Çocuğun Çizdiği Resim İle Ortaya Çıktı
İlkokulda Şok Şiddet Skandalı! Küçük Çocuğun Çizdiği Resim İle Ortaya Çıktı
Muğla'nın Milas İlçesi'nde bulunan Sakarya İlkokulu'nda yaşanan çocuk şiddeti skandalı, okul müdür yardımcısının 6 yaşındaki bir öğrenciyi 1,5 metre yükseğe kaldırıp yere fırlatmasıyla gündeme geldi. Olayın ortaya çıkmasının ardından başlatılan soruşturmada, çocuğun yaşadığı şiddetin resimleriyle belgelendi.

Anne Seher Özçıtak Sütlaş, oğlu E.S.'nin yaşadığı şiddeti, çocuğun derste çizdiği resimlerle fark ettiğini belirtti. Milas Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayla ilgili soruşturma başlatarak, okul müdür yardımcısı hakkında "kamu görevlilerinin sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten yaralama" suçundan inceleme başlattı.

Anne Sütlaş, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Müdür yardımcısı, oğlumu 1,5 metre yükseğe kaldırarak yere fırlatmış. Bu durumu oğlumun çizdiği resimlerle anladık. Çocuğumun maruz kaldığı şiddeti görünce şok oldum. Adaletin sağlanmasını ve müdür yardımcısının görevden alınmasını talep ediyoruz" dedi.

Soruşturmanın sürdüğü ve gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilirken, okul idaresi ise konuyla ilgili her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. Okulun velilere bilgi verme ve olaya ilişkin şeffaf bir süreç izleme taahhüdü de yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri de olayı yakından takip ettiklerini belirtirken, çocukların okulda güvenli bir ortamda eğitim alması gerektiğinin altını çizdiler. Öğrencilere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu ifade eden yetkililer, konunun en kısa sürede aydınlatılacağını ve gerekli önlemlerin alınacağını vurguladılar.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!