Esenler Merkez Camisi'nde Tarihi Tartışma: 'Başlatma lan Mustafa Kemal'ine' Çıkışı Adli Süreçle Sonuçlandı
Esenler Merkez Camisi'nde Tarihi Tartışma: 'Başlatma lan Mustafa Kemal'ine' Çıkışı Adli Süreçle Sonuçlandı
İstanbul'un Esenler ilçesinde bulunan Merkez Camisi'nde cuma namazı sırasında yaşanan tarihi tartışma, cami cemaatini şaşkına çevirdi. 10 Kasım'da gerçekleşen olayda, bir vatandaşın "Neden Atatürk'ü anmıyorsunuz?" sorusuna verilen sert cevap camide gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Olaya tanıklık eden bir kişinin aktardığına göre, tartışmanın fitili ateşleyen vatandaş, "Başlatma lan Mustafa Kemal'ine" şeklinde çıkış yaparak cami içinde şaşkınlık ve gerginliğe neden oldu. Bu sözler üzerine güvenlik ekipleri tarafından müdahale edilen söz konusu vatandaş, "Başlatma lan Mustafa Kemal'ine" ifadesiyle gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

Adliyede yapılan sorguda, gözaltına alınan kişinin kimliği Mustafa Atmaca olarak belirlendi. Atmaca, savunmasında olayın asıl mahiyetini açıklığa kavuşturarak, "Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucularını hedef aldığıma yönelik yaratılan algı gerçeği yansıtmamaktadır. Servis edilen videoyu kaydeden şahıs videonun öncesi ve sonrası da yayınlasaydı eğer, ilgili cümlemin Büyük Önder Atatürk ve Cumhuriyet’in şerefli mimarlarına yönelik olmadığı anlaşılırdı." ifadelerini kullandı.

Atmaca, savunmasında laikliği getirenlerin toprak kaybetmediğini, aksine Hatay'ın Anavatana katılmasını örnek göstererek, "Ülkemize laikliği getirenler tarihin hiçbir aşamasında toprak kaybetmemiştir ki toprak kaybedenler laikliği getirmiş olsun. Aksine laikliği getirenler son nefeslerinde Hatay’ımızı da Anavatana katmışlardır." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Yaşanan olay, camideki cemaatin şaşkınlık ve gerginlik içinde namazlarını tamamlamasına sebep oldu. Güvenlik önlemleri artırılarak olayın yatıştırılması sağlandı. Adli makamların Atmaca hakkında vereceği karar merakla beklenirken, cami cemaati arasında ise olayın yankıları sürüyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!