Dilan Polat ve Engin Polat Tutuklandı: Avukatları Sahte Fatura İtirafında Bulundu
Dilan Polat ve Engin Polat Tutuklandı: Avukatları Sahte Fatura İtirafında Bulundu
Dilan Polat ve Engin Polat'ın tutuklanma gerekçesi hakkında detaylar ortaya çıktı. Şüphelilerin avukatlarından Ahmet Gün'ün sorgusunda, milyonlarca liralık sahte faturayı itiraf ettiği belirlendi.

Savcılık, tutuklama talebiyle mahkemeye gönderdiği sevk yazısında, şüpheli Ahmet Gün'ün tasfiye halindeki kendisine ait 5 şirketten Dilan Polat'a ait firmaya gerçek bir mal alış ve satış işlemi olmadan, değişik zamanlarda toplamda 98 milyon 657 bin, 25 milyon 337 bin lira, 20 milyon, 150 milyon ve 29 milyon lira değerinde sahte fatura düzenlediğini belirtti.

Ayrıca, düzenlenen sahte faturaların Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) analiz raporu tarafından da teyit edildiği ifade edildi. Savcılık, "MASAK analiz raporu, toplanan deliller ve etkin pişman şüpheli ifadesi gibi tüm soruşturma evrakı içeriğinden şüphelilerin çıkar amaçlı suç örgütü faaliyeti kapsamında sahte fatura ve belgelerle gerçek bir işleme dayanmayan gelirlerini kurmuş oldukları çok sayıda şirket üzerinden işleme tabi tutarak; sonuç olarak MİLDA Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi üzerinden akladıkları miktarın MASAK raporuna göre 250 milyon lira olduğu anlaşılmaktadır" ifadesini kullandı.

Bu gelişmelere göre, Dilan Polat ve Engin Polat'ın sahte fatura düzenleme ve aklama faaliyetlerine karıştıkları suçlamalarıyla tutuklandıkları ve soruşturmanın devam ettiği belirtilmektedir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!