BTK'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kredi kartı SMS'ine yasak geldi
BTK'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kredi kartı SMS'ine yasak geldi
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Kredi kartı borçlarınız devletimizin hazinesi tarafından bankalardan devralınacak" şeklindeki mesajının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, önemli bir karar alarak GSM operatörlerine acil bir not gönderdi. Bu yazıda, vatandaşlara propaganda amacıyla telefonlarına gönderilecek mesajların yasaklandığı ve kurallara uyulmaması durumunda yetkilendirme iptali yapılacağı vurgulandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olarak yaptığı açıklamalar, dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle vatandaşların cep telefonlarına gönderdiği mesaj, önemli vaatlerle doluydu. Kılıçdaroğlu, ekonomik zorluklarla boğuşan vatandaşlara seslenerek, bireysel kredi kartı borçlarına kesin bir çözüm sunacağını ifade etti. Bu vaat, hükümetin sebep olduğu ekonomik buhranın bir sonucu olarak ortaya çıkan borç batağında sıkışmış vatandaşlara umut oldu. Devletin güçlü hazinesi aracılığıyla bankalardan borçları devralacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, faizlerin silinmesi ve anaparanın taksitlendirilmesiyle milyonlarca vatandaşın rahat bir nefes alacağını vurguladı. Bu vaatlerin yanı sıra, 28 Mayıs seçimlerinin, borç yükünden kurtulma veya ülkedeki ekonomik krizin daha da derinleşmesi arasında bir referandum niteliği taşıdığı da belirtildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı, vatandaşların umutlarını yeniden canlandırırken, seçimler öncesinde ekonomik politikaların önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimler öncesinde vatandaşlara yönelik kısa bir mesaj göndererek kredi kartı borçlarıyla ilgili vaatlerde bulundu. Mesajında, "Devletimizin hazinesi aracılığıyla, bankalardaki kredi kartı borçlarınızı biz üstleneceğiz" şeklinde ifadeler yer aldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN MESAJI YASAKLANDI

Kılıçdaroğlu'nun mesajının ardından, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), dikkat çeken bir karar alarak GSM operatörlerine bir yazı gönderdi. İsmail Arı'nın Birgün gazetesindeki haberine göre, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu'nun imzasıyla gönderilen acil notta, "Sms, MMS ve aramalara ilişkin önemli bir uyarı" başlığıyla, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 15 Mart 2023 tarihli kararında yer alan "Vatandaşların elektronik posta adreslerine, taşınabilir veya sabit telefonlarına görüntülü, sesli veya yazılı mesajlar göndererek propaganda yapılmasının yasak olduğu" hükmüne atıfta bulunuldu.

YETKİLENDİRME İPTALİ YAPILIR

Yazıda GSM operatörlerine, mevzuata tamamen uymaları çağrısı yapıldı ve kurallara uyulmaması durumunda operatörlerin yetkilerinin iptal edileceği vurgulandı. Ayrıca, "Şirketiniz tarafından ilgili mevzuata aykırı bir şekilde SMS gönderimi veya arama yapıldığının tespit edilmesi halinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yetkilendirme iptali dahil olmak üzere kurumumuz tarafından gerekli tüm işlemlerin yapılacağı hususunda önemle bilgi verilerek, gereğinin yerine getirilmesi rica edilir" ifadesiyle, GSM operatörlerine bu konuda hassasiyet göstermeleri ve gereken önlemleri alarak mevzuata uygun hareket etmeleri önemle bildirildi.

KREDİ KARTI BORCUNUZUN FAİZİ SİLİNECEK

Kılıçdaroğlu'nun vatandaşlara gönderdiği mesajda şu ifadeler yer almıştı: "Değerli vatandaşlarım, sizin de farkında olduğunuz gibi ekonomik zorluklarla mücadele eden birçok insan var. İktidara geldiğimizde, bireysel kredi kartı borçlarınız için kesin bir çözüm üreteceğim. Erdoğan yönetiminin yol açtığı ekonomik kriz sonucu biriken kredi kartı borçlarınızı, devletimizin güçlü hazinesi aracılığıyla bankalardan devralacak ve bu borçların faizlerini tamamen sileceğiz. Ayrıca, borçlarınızı 36 ay boyunca taksitlendireceğiz. Bu sayede binlerce vatandaşımız bu ağır yük altında ezilmekten kurtulacak, rahat bir nefes alacak ve borç batağı nedeniyle yuvaları yıkılmayacak. Unutmayın, 28 Mayıs seçimi, bu ağır borç yükünden kurtulma veya ülkenin borç batağına saplanma konusunda bir referandum niteliği taşıyor! Vatanını seven herkesin sandığa gitmesi önemlidir."

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!