Türk Hava Yolları Pilotları Arnavutköy'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti, Alkollü Sürücü Tutuklandı
Türk Hava Yolları Pilotları Arnavutköy'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti, Alkollü Sürücü Tutuklandı
İstanbul Arnavutköy’de, Kuzey Marmara Otoyolu’nda dün gece meydana gelen trafik kazasında, Türk Hava Yolları’nda (THY) çalışan 3 pilotun bulunduğu araç, bir TIR’a arkadan çarptı. Kazada, araçtaki pilotlardan Oğuzhan Dağ ve Ekin Güneş hayatını kaybederken, aracı kullanan Ersal Erdal yaralandı. Hastaneye kaldırılan Erdal’ın alkollü olduğu belirlendi. Erdal, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, dün gece saat 02.00 sıralarında Arnavutköy Kuzey Marmara Otoyolu Çatalca istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, THY’de görevli pilotlar Oğuzhan Dağ, Ekin Güneş ve Ersal Erdal, uçuşlarının olmadığı günü arkadaşlarıyla geçirdikten sonra, Erdal’ın kullandığı 34 ZA 1234 plakalı araçla Çatalca yönüne doğru ilerlemeye başladı. Bu sırada, önlerinde seyreden 34 AB 5678 plakalı TIR’a arkadan çarptılar. Çarpmanın etkisiyle savrulan araç, takla attıktan sonra durabildi.

Kazayı gören diğer sürücüler, durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, araçta sıkışan pilotlara müdahale etti. Yapılan kontrolde, Oğuzhan Dağ ve Ekin Güneş’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan Ersal Erdal ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Erdal’ın yapılan kan testinde alkollü olduğu tespit edildi.

Kazada hayatını kaybeden pilotların cenazeleri, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Araçta bulunan pilotların yakınları ise olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi. Polis ekipleri, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan, kazada tutuklanan Ersal Erdal’ın, THY’nin ilk kadın kaptan pilotu olan ve 2016 yılında hayatını kaybeden Melike Nur Türker’in oğlu olduğu ortaya çıktı. Türker, 2016 yılında evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Türker’in cenazesine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Ersal Erdal’a sarılarak teselli etmişti.

Kazayla ilgili haberler, sosyal medyada ve basında geniş yankı uyandırdı. THY pilotlarının maaşları, çalışma koşulları ve eğitimleri hakkında tartışmalar başladı. THY, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden pilotlara Allah’tan rahmet, yaralanan pilota ise acil şifalar diledi. THY, kazanın nedenlerinin araştırıldığını ve gerekli işlemlerin yapılacağını bildirdi.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!