Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna motokurye ölümü davasında para cezası
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna motokurye ölümü davasında para cezası
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un karıştığı ve motokurye Yunus Emre Göçer'in hayatını kaybettiği kaza davasında karar çıktı. Mahkeme, sanığa 2 yıl 6 ay hapis cezası ve 27 bin 300 TL para cezası verdi. Ancak sanığın yurtdışına çıkış yasağı bulunmadığı için cezası ertelendi.

Olay, 16 Ekim 2023 tarihinde Fatih'te meydana gelmişti. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud, kullandığı lüks araçla motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarpmış ve Göçer olay yerinde yaşamını yitirmişti. Kazanın ardından Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu, diplomatik dokunulmazlığı olduğu gerekçesiyle ülkesine dönmüştü.

Göçer'in ailesi ve avukatları, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun yargılanması için Türkiye'ye gelmesini talep etmişti. Bu talep üzerine Somali Cumhurbaşkanı, oğlunun Türkiye'ye gelerek ifade vermesini sağlamıştı. 12 Ocak 2024 tarihinde İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud, "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmıştı.

Duruşmada savunma yapan sanık, kaza anında yeşil ışıkta geçtiğini, motosikletli kuryenin kendisine çarptığını, olaydan dolayı çok üzgün olduğunu ve Göçer'in ailesine tazminat ödemeye hazır olduğunu söylemişti. Göçer'in ailesi ise sanığın yalan söylediğini, kaza anında kırmızı ışıkta geçtiğini, olay yerinden kaçtığını ve diplomatik dokunulmazlığını suistimal ettiğini iddia etmişti.

Duruşmada savcı mütalaasını açıklamış ve sanığın 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti. Mahkeme heyeti, sanığın suçunu sabit görerek 2 yıl 6 ay hapis cezası ve 27 bin 300 TL para cezası verilmesine karar verdi. Ancak sanığın yurtdışına çıkış yasağı bulunmadığı için cezası ertelendi. Mahkeme, sanığın yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına da hükmetti.

Kararın ardından Göçer'in ailesi ve avukatları, kararı temyiz edeceklerini açıkladılar. Avukatlar, sanığın cezasının ertelenmesinin hukuka aykırı olduğunu, sanığın Türkiye'ye gelmesinin de Somali Cumhurbaşkanı'nın insiyatifiyle olduğunu, bu nedenle diplomatik dokunulmazlığının bulunmadığını savundular. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ise kararı kabul ettiğini ve Göçer'in ailesine tazminat ödemek istediğini belirtti.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!